11.2.13

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...





ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ  ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Την απόλυτη «μνημονιακή  ξεφτίλα» και διασυρμό της χώρας  μας, που για μία ακόμα χρονιά αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των  Πρεσβειών και των Προξενείων μας, τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με την ομογενειακή δημοσιογραφική ιστοσελίδα kalami.net, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μνημονιακές διαταγές δεν επιτρέπουν φέτος τη διοργάνωση μίας μικρής γιορτής στα Γραφεία των Διπλωματικών Αποστολών μας στο Εξωτερικό και φυσικά ούτε στα γραφεία του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης στα πλαίσια της επετείου της 25ης Μαρτίου!»

«Μπροστά σε αυτές  τις απίστευτες καταστάσεις και  για να σωθούν τα προσχήματα έναντι των άλλων διπλωματικών αποστολών  που διοργανώνουν εκδηλώσεις στις εθνικές επετείους των χωρών τους, οι Ομογενείς ζητούν να αναλάβουν οι ίδιοι την όποια οικονομική επιβάρυνση τη χρήση των γραφείων των Πρεσβειών και Προξενείων», αποκαλύπτει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «προτίθεται να αποδεχθεί την πρόταση των Ελλήνων αδελφών μας».

Ακολουθεί το κείμενο  της Ερώτησης. 


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο σας επικαλούμενο «οικονομικές δυσκολίες»,  έμμεσα έχει καταργήσει εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αφήνοντας το θέμα στην διακριτική ευχέρεια πρεσβειών και προξενείων μας και μόνο στα κτίρια που στεγάζονται τα γραφεία τους, όπως γινόταν συστηματικά μέχρι τον χρόνο 2009.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι μνημονιακές διαταγές δεν  επιτρέπουν φέτος ούτε τη διοργάνωση μιας μικρής γιορτής στα Γραφεία των Διπλωματικών μας αποστολών μας στο Εξωτερικό και ειδικότερα ούτε στα γραφεία του Γενικού Προξενείου της Ν.Υ. στα πλαίσια της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπως γράφει η ομογενειακή δημοσιογραφική ιστοσελίδα kalami.net.
Η ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση είναι 2 ώρες χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ Ομογενείς στη Ν.Υ. προτίθενται να καλύψουν επιπλέον έξοδα (αναψυκτικά κ.ά.).

Κύριε Υπουργέ, θα σας  το έλεγα σε απλή γλώσσα «μνημονιακή  ξεφτίλα». Σε διπλωματική γλώσσα «ελληνικός διασυρμός».
Μπροστά σε αυτές τις απίστευτες καταστάσεις και για να σωθούν τα προσχήματα έναντι των άλλων διπλωματικών αποστολών που οργανώνουν εκδηλώσεις στις εθνικές επετείους των χωρών τους, οι Ομογενείς ζητούν να γίνει οπωσδήποτε η εκδήλωση στο Προξενείο της Ν.Υ..
Η επιβάρυνση για την χρήση των γραφείων για μια απλή εκδήλωση είναι ελάχιστη  και το κόστος προτίθενται να το καλύψουν οι  ΙΔΙΟΙ οι Ομογενείς.
Ερωτάσθε κ.Υπουργέ,

1.Σκοπεύετε να προβείτε  στην αποδοχή της πρότασης  των Ομογενών και να οργανώσει   το Γενικό Προξενείο της Νέας  Υόρκης μια εκδήλωση προς τιμήν της εθνικής επετείου του 1821;
2.Τί θα πράξετε με  τις άλλες διπλωματικές αποστολές  μας σε πόλεις ειδικής σημασίας, όπως όπου υπάρχει ελληνισμός  η σε πρωτεύουσες της Ε.Ε.  ή σε πόλεις διπλωματικούς  ενδιαφέροντος, όπως Μόσχα, Πεκίνο, Τόκυο κλπ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ