12.2.13

Κακά μαντάτα από το οικόπεδο 12


Κακά μαντάτα από το οικόπεδο 12
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα της γεώτρησης που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί στο κομμάτι του οικοπέδου 12 (Αφροδίτη) που βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Αλήθειας, οι πρώτες ενδείξεις των ευρημάτων της Ισραηλινής γεώτρησης, που ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές καθώς δείχνουν μια ποσότητα φυσικού αερίου που περιορίζεται στο 1 τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια.

Ενημερωμένες πηγές μιλώντας στην Αλήθεια σημείωσαν ότι, η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με τις αναβολές που δόθηκαν σε σχέση με την πραγματοποίηση της δεύτερης γεώτρησης στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, γεώτρηση που θα γίνει για επαλήθευση των ευρημάτων που βρέθηκαν στην πρώτη γεώτρηση που έγινε από την αμερικάνικη εταιρεία Noble τον Δεκέμβριο του 2011 και τα οποία υπολογίστηκαν γύρω στα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
Υπενθυμίζεται ότι, η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιείτο στο τέλος του προηγούμενου έτους, στη συνέχεια τοποθετήθηκε εντός του Φεβρουαρίου του 2013, ακολούθως εντός του Απριλίου. Τώρα τοποθετείται περί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ κάποιες πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για τον Οκτώβριο του 2013.
http://www.cytoday.eu