8.1.13

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη και ατιμωρησία» VIDEO

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.





Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους, τονίζοντας ότι «η επιχείρηση συγκάλυψης έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς», ενώ τον κατηγόρησε ότι «δίνει όρκο σιωπής». «Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του», είπε χαρακτηριστικά.



Σχολιάζοντας την κριτική, την οποία δέχεται η Κουμουνδούρου για την πρόταση για προανακριτική επιτροπή που κατέθεσε, επεσήμανε ότι «η έρευνα και η αναζήτηση της αλήθειας δεν συνιστούν ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής. Ούτε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης θα έπρεπε κανονικά να συνιστά», προσθέτοντας ότι «η αναζήτηση της αλήθειας θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα όλων».



Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «πάει πολύ να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι νομοθέτησαν τη διαπλοκή και πολιτικοποίησαν όλον τον ποινικό κώδικα για να πετύχουν την ατιμωρησία».



Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έβαλε κατά όσων «κρατούσαν στα συρτάρια τους επί μήνες τη λίστα Λαγκάρντ και την ίδια ώρα μιλούσαν για σωτηρία της χώρας, πετσοκόβοντας μισθούς συντάξεις και δικαιώματα».



«Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συμβιβαστούμε, να συμπεριφερθούμε σαν όλα τα καθωσπρέπει κόμματα εξουσίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας  και συμπλήρωσε: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια από τα ίδια. Δεν ανησυχούμε όταν μας πολεμούν, αλλά όταν μας καλοπιάνουν».



«Πυρά» της κυβέρνησης για την ομιλία Τσίπρα
real.gr