31.1.13

Απάντηση Στουρνάρα στις «γαλάζιες» γκρίνιες για τα ακίνητα- Video



«Με έκπληξη ακούω τα όσα είπαν οι βουλευτές τις ΝΔ φαίνεται πως αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου και κάνουν λάθος, μίλησαν για πράγματα που δεν ισχύουν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν πρόκειται να μπει άλλος φόρος. Όλοι όσοι ίσχυαν θα ενσωματωθούν σε ένα».







Ο Γιάννης Στουρνάρας με παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση καθώς συνεχίζεται η διαβούλευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αντικειμενικές «δεν υπάρχει όμως καμία οριστική απόφαση. 



Δεν υπάρχει καμία φοροεπιδρομή δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κανένα νέο φόρο στα ακίνητα. Πρέπει να συγκεντρώσουμε 3 δισ ευρώ από τους φόρους στα ακίνητα. Προσπαθούμε να μειώσουμε τον φόρο μεταβίβασης και να εξισώσουμε την εμπορική με την αντικειμενική αξία» 



Οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βορίδης και Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα», είπε ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος της ΝΔ , ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει νωρίτερα για το «έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας», περιγράφοντας το 2013.


real