24.1.13

Κυβέρνηση: Προχωράμε σε επίταξη - Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ- VIDEO



Την επίταξη των απεργών στο μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη τετράωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη. 







«Η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να αδιαφορεί, ούτε να παρακολουθεί την προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή ήταν η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό την οποία και αποδέχθηκε και προχωρούμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι παράλληλα και η δικαιοσύνη ακολουθεί το δικό της δρόμο...

Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ με την επίταξη 
«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», τονίζει με ανακοίνωση του για το θέμα το γραφείο Τύπου του κόμματος. «Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ευ. Βενιζέλος: Απαράδεκτη κοινωνικά απεργία
Στο θέμα της απεργίας στο μετρό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη κοινωνικά απεργία» και πρόσθεσε ότι το να φορτίζεις την ατμόσφαιρα και να αυξάνεις την ταλαιπωρία της κοινωνίας σε αυτές τις συνθήκες, είναι μια πρόκληση απαράδεκτη και αδιανόητη. Επιπλέον μίλησε για αντίληψη που δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη της εποχής, ούτε με εκείνη του ΠΑΣΟΚ για το τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη.



Δ. Στρατούλης: Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί»

Επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά την απόφαση για επιστράτευση των απεργών του Μετρό. «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο “χακί” και με ένα νέο “πραξικόπημα” κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με “στρατιωτικού” τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.
real.gr