15.1.13

Μέτρα κατά της βίας και της ανεργίας -Video



Τα φαινόμενα βίας, η ανεργία και η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup απασχόλησε την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε μετά τις 20:00 το απόγευμα παρουσία και των υπουργών Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως, κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Νίκου Δένδια.  

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξαν ότι το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και η ψηφοφορία της Πέμπτης για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής δεν συζητήθηκαν στη σύσκεψη. 


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η αντίδραση της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ομόθυμη σε κάθε μορφή βίας» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά. Επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν και όλες οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις. «Στόχος είναι η ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Είναι θέμα εθνικής στρατηγικής». 



Όσον αφορά στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και τα όσα ανέφερε στο υπόμνημα του ο Ι.Διώτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «ωμή σκευωρία» και σημείωσε ότι την Πέμπτη κατά την ομιλία του στη Βουλή θα έχει να πει πολλά περισσότερα. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο θεός αγαπά τον κλέφτη. Αγαπά και τον νοικοκύρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.   
     
«Την συνάντηση μας απασχόλησε το θέμα της βίας. Και για τη βία πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύσουν την ομαλότητα και να επιτίθενται στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. «Το θέμα της δόσης έχει κλείσει» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης σε ερώτηση για την επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος. 



Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρέπεμψε στη Βουλή. «Δεν κάναμε καμία πρόταση ούτε εδώ ούτε στη Βουλή. Επιμένω το πως θα στηθούν οι κάλπες το πως θα γίνει η ψηφοφορία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και τελικά της ολομέλειας» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης. 

«Ενημέρωσα απόψε τους πολιτικούς αρχηγούς κατ’ αρχήν σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα. Και θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι η ανομία από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. 



Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από τη σύσκεψη και ανέφερε ότι συζητήθηκε το επικείμενο Eurogroup. «Είχαμε μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα για την επόμενη δόση. Και μιλήσαμε γενικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε και το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη. Αυτά μόνο» σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.  




Θέμα συντονισμού θέτει ο Βενιζέλος

Το ΕΣΠΑ θα βάλει στο τραπέζι η ΔΗΜΑΡ

Στο Μαξίμου υποστηρίζουν πως στην επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ,  ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και πάλι με δύο γραμμές. Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας συνομιλούσε με τον Πρωθυπουργό και καταδίκαζε την επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ, οι Μ. Γλέζος και Δ. Βίτσας έκαναν λόγο για παρακρατικούς που είναι φίλια προσκείμενοι στη ΝΔ. 
 
Η απάντηση Κεδίκογλου σε Γλέζο και Βίτσα 
Γ. Σταθάκης «Είναι μια πολύ ιδιότυπη επίθεση»
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως «με την ρητορική του και με τις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές αφήνει να εννοηθεί πως δικαιολογεί τέτοιου είδους επιθέσεις». Μάλιστα υποστηρίζουν πως όλα άρχισαν μετά τις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ στις βίλες «Αμαλία» και «Μ. Κάλας» και θυμίζουν τις δηλώσεις που είχαν κάνει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μ.Γλέζος: Έγινε παρανόηση

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην απογευματινή σύσκεψη θέλουν να δείξουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης η οποία προχωρά κανονικά στον προγραμματισμό του έργου της.

Γι αυτό τον λόγο εκτός από τις πρόσφατες επιθέσεις με αποκορύφωμα τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ, αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα όπως η ΑΟΖ αλλά και η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων ένα θέμα το οποίο θα θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο δεν αποκλείεται να τεθεί στο τραπέζι και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης για την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ. 

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του κόμματός του, πήγε στο Μαξίμου συζήτησε με τους συνεργάτες του όλες τις εξελίξεις και ακολούθως συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα του όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. 

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΚΕΛ ενώ είχε σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον ΣΕΒ με στόχο τις επενδύσεις. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Δεν μας τρομάζουν και ούτε θα μας βγάλουν εκτός στόχων. Τέτοιες ενέργειες μας ενδυναμώνουν, ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας λυγίζουν» σημείωναν χαρακτηριστικά συνομιλητές του Πρωθυπουργού. 

Σαμαράς:«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»

Νέο μήνυμα Σαμαρά 

Ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη το απόγευμα κατά την κοπή της πίτας της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος αναμένεται να στείλει νέο μήνυμα απέναντι στην βία. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ τόνιζαν πως οι τελευταίες επιθέσεις συσπειρώσαν την βάση του κόμματος.
real.gr