21.1.13

ΟΡΓΗ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝΙ" (vid) "Ο επικίνδυνος Γ.Στουρνάρας" - Το παιχνίδι με το "Τουρκία πάρτα όλα" και που οδηγεί


Πολλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες από την συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε μία σειρά θεμάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, τόσο στους επιτελείς των τριών Κλάδων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και μεγάλου μέρους της ΚΟ της ΝΔ, οι οποίοι τυχαίνει να βρίσκονται εντός ή στις παρυφές της ευάριθμης καραμανλικής ομάδας.
«Το ποτήρι ξεχείλισε» με την πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN που δηλώνει ότι "δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει τα πάντα στους Τούρκους" και ότι αυτός δεν είναι "a la cart" παγκοσμιοποιημένος, αλλά το εννοεί, δηλαδή, ότι θέλουν κια μπορούν οι Τούρκοι το αγοράζουν αδιαφορώντας παντελώς για στο στοιχείο της εθνικής ασφάλειας.

Φυσικά αν το έλεγαν αυτό οι του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπεφταν να τους φάνε οι "όψιμοι πατριώτες" των φιλοκυβερνητικών, πρώην πασοκικών ΜΜΕ. Στην περίπτωση αυτή μόνο ο χώρος του διαδικτύου και ελάχιστα ΜΜΕ αντέδρασαν.
Λίγα 24ωρα ΜΕ ΤΗΝ δήλωση αποκαλύπτεται Ότι ΟΙ Τούρκοι ΜΕΣΩ Των μαρινών Που έχουν αγοράσει όλη ΣΕ ΤΗΝ Ελλάδα ΘΑ ελέγχουν ΜΕΣΩ Της Διαχείρισης Των ραντάρ Των μαρινών εμβέλειας 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ολόκληρη την θαλάσσιας κυκλοφορία. Ο Φερίτ Σαχένκ (φωτό), ιδιοκτήτης του ομίλου Dogus, είναι εκπρόσωπος του «βαθέως κράτους» στην Τουρκία ...
Φαντασθείτε την κίνηση σε απόσταση 32 μιλίων πετριμετρικά της μαρίνας π.χ. της Λέσβου που αποκτήθηκε από Τούρκους να ελέγχει σε όλη αυτή την κρίσιμη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου την θαλάσσια κυκλοφορία.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η χρήση των δεδομένων των ραντάρ, αφού ΤΑ Στοιχεία αυτα χορηγούνται ελεύθερα στους κυβερνήτες Των Σκαφών ΜΕ ΤΗΝ στόχο ασφαλή Πλοήγηση ΚΑΙ ΑΠΌ Πώληση τις μαρίνες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο είδος «φίλτρου» που να ελέγχει τόσο το υλικό που παραχωρείται, όσο και το σε ποιον δίδεται.
Είχε προηγηθεί Η. Των στρατιωτικών εξαθλίωση, ενώ υπήρχαν ισοδύναμα μέτρα Που ΘΑ μπορούσαν ΝΑ ΚΑΙ ΝΑ εφαρμοστούν ΣΕ ΕΝΑ παραμείνουν Επίπεδο στοιχειώδους αξιοπρέπειας ΟΙ απολαβές αυτών Που φροντίζουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Της χώρας. Ο Γ.Στουρνάρας αρνήθηκε επίμονα επιμένοντας ότι "Πρέπει να κοπούν οι μισθοί τους".
Αλλά ούτε και το γεγονός ότι είχε κάνεις αποδεκτούς στο γραφείο του τους "συνδικαλιστές" των ΕΔ ο διευθυντής του γραφείου του, νομιμοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο την καταπάτηση του Στρατιωτικού Κανονισμού, έχει περάσει απαρατήρητο από τα Επιτελεία.
ΣΕ Ότι αφορά ΤΟΝ Προϋπολογισμό ΤΑ Ποσά Που έχουν εγκριθεί μπορεί αρκούν ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΤΑ πλεύσουν Πλοία ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ προσγειωθούν αεροσκάφη ΣΤΑ τουρκικά λιμάνια αεροδρόμια ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ παραδοθούν, αλλά όχι για να κάνουν επιχειρήσεις:
Για το τρέχον έτος, προϋπολογίζονται λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις) περίπου 675 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, για τον ίδιο σκοπό, δαπανήθηκαν 823 εκατομμύρια ευρώ!
Σημειώνεται ότι το 2012 τα πλοία του Στόλου δεν βγήκαν από το ναύσταθμο για άσκηση μείζονος κλίμακος.
Στοχοποιημένος επίσης από του καραμανλικούς μετά την φράση του σε συνέντευξη ότι "Απολέσαμε την ανταγωνιστικότητά μας και τη δημοσιονομική μας πειθαρχία και τα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου την περίοδο 2007-2009, οπότε και πρωθυπουργός ήταν ο κ. Καραμανλής. Μόνο ένας ιστορικός με γνώσεις ψυχολογίας θα μπορούσε να δώσει ερμηνεία γιατί το έκανε αυτό ο Καραμανλής ", οι οποίοι του θυμίζουν ότι ήταν εκ των πρωτεργατών των πλαστών στοιχείων με τα οποία η χώρα εισήλθε μεν στην ΟΝΕ το 2002, αλλά είχε υπονομευθεί εκ θεμελίων αυτή η ένταξη λόγω ακριβώς των πλαστών στοιχείων .
Οι Π.Παυλόπουλος, Ε.Στυλιανίδης, Ν.Κακλαμάνης, Ε.Αντώνατος και πολλοί άλλοι καραμανλικοί "βράζουν" σε βάρος του.
Ο Γ.Στουρνάρας είναι μια καλή «ασπίδα» για τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, αλλά η ασπίδα »αυτή φθείρεται πολύ γρήγορα.
Το φιάσκο με το Ελληνικό, είναι 100% ευθυνη του Γ.Σουρνάρα και του ΥΠΟΙΚ. Κτάφεραν και έδιωξαν το ταμείο του Κατάρ όταν ο ίδιος ο εμίρης, παρά τις συμβουλές των Αμερικανών συβούλων του που τον απέτρεπαν να επενδυσει στην Ελλάδα, ακριβώς λόγω της αγάπης του στην χώρα, επέμενε να επενδύσει.
Οι λοιπές εταιρείες που έχουν απομείνει μπροστά στο ταμείο του Κατάρ, μοιάζουν περισσότερο με "περίπτερα" από άποψη οικονομικής επιφάνειας ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr