4.1.13

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ Πυραυλική «θύελλα» από Π.Ν. και Π.Α. στην Α. Μεσόγειο με εκτόξευση Harpoon


Σε μείζονος  χαρακτήρα και ευρείας έκτασης αεροναυτικές ασκήσεις θα προχωρήσει η Ελλάδα στις  επόμενες  30 ημέρες με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, επί των θαλασσίων περιοχών που αναμένεται να αποτελέσουν επίσημα την ελληνική Αποκλειστική Ζώνη.
Στην άσκηση το γενικό πρόσταγμα θα το έχει το ΓΕΕΘΑ και θα είναι ένας συνδυασμός της άσκησης «Καταιγίδα» του Π.Ν και του δεύτερου μέρους της πυραυλικής άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» που δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω βύθισης του πλοίου στόχου με βολές AGM 114 Hellfire κλπ.

Θα εκτελεστεί και βολή βλήματος επιφανείας – επιφανείας ARGM -84 Harpoon με πιθανότητα να έχουμε και εκτοξεύσεις βλημάτων εδάφους επιφανείας MM-38 Exocet από την Ανατολική Κρήτη.
Θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει εκτελεστεί εδώ και πολλά χρόνια και ο στόχος είναι να καταδειχθεί προς «κάθε ενδιαφερόμενο» ότι η Ελλάδα  έχει τη δυνατότητα να προστατέψει τα δικαιώματά που απορρέουν από την εδαφική κυριαρχία της τόσο στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης όσο και στις περιοχές που η Τουρκία επιχειρεί ανεπιτυχώς να «γκριζάρει» το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr