21.1.13

Διέσχισε πέντε χώρες… εξαιτίας χαλασμένου GPS


67χρονη Βελγίδα διένυσε 3000 χλμ οδικώς κατά λάθος λόγω βλάβης του σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου της…
Πίστευε ότι το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου της δεν θα την πρόδιδε ποτέ. Όσο και να ταξίδευε πίστευε ακράδαντα ότι θα φτάσει στον προορισμό της.

Είναι η ιστορία της 67χρονης Βελγίδας Sabine Moreau, η οποία ξεκίνησε από το σπίτι της στο Solre-sur-Sambre για να παραλάβει μια φίλη της από το σταθμό του τραίνου στις Βρυξέλλες.

Η απόσταση είναι 61 χιλιόμετρα, ωστόσο χάρη στο χαλασμένο σύστημα πλοήγησης κατέληξε στο Zagreb της Κροατίας, 1.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.


Παρά τη διέλευση πέντε συνόρων, πινακίδων στους δρόμους σε διαφορετικές γλώσσες δε σταμάτησε πουθενά πάρα δύο μέρες αργότερα όταν υποπτεύθηκε ότι κάτι έχει συμβεί.

“Είδα όλων των ειδών τα σήματα, σε διάφορες γλώσσες. Αρχικά στα γαλλικά, στη συνέχεια γερμανικά αλλά δεν σκέφτηκα ότι κάτι έχει γίνει λάθος” και προσθέτει: “Σταμάτησα αρκετές φορές για βενζίνη και πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα. Όταν αισθάνθηκα κουρασμένη σταμάτησα για λίγες ώρες ύπνου σε μια στάση της εθνικής οδού.

Κατά τη διάρκεια του 60ωρου ταξιδιού της η αστυνομία πιστεύει ότι η Moreau πέρασε τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και κατέληξε στην Κροατία.

Όσο η 67χρονη γνώριζε οδικώς την Ευρώπη, ο γιος της ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία, η οποία όταν την εντόπισε τον ειδοποίησε και του διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία της μητέρας του.

απο: George Vlachopoulos