3.1.13

"Φτιάξτε από μόνοι σας Σπιτικό Ψωμί"



Υλικά  για 2 μεγάλα καρβέλια-φραντζόλες:
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κύβο νωπή
  • 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ.δενδρολίβανο
  • 3 κούπες γεμάτες χλιαρό νερό
 Διαδικασία
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το νερό ζυμώνοντας. Όταν ακόμα η ζύμη είναι νωπή ρίχνουμε, το αλάτι και το δενδρολίβανο.
  2. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια το ζυμάρι και να είναι λείο.
  3. Αφήνουμε το μπολ ξεσκέπαστο για 25' λεπτά να ξεκουραστεί.,
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ή 3 ίσα μέρη και πλάθουμε καρβέλια ή φρατζόλες. Τοποθετούμε σε ελαφρώς αλευρωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
  5. Μετά απ' αυτό το διάστημα σκεπάζουμε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει αρκετά.
  6. Ξεσκεπάζουμε, χαράζουμε απλά την επιφάνειά κάθε ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30'-45' λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν!!!!
Tinos E-Magazine