21.1.13

Ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος και ο… «πράσινος βάλτος»


Ο ΓΑΠ, ο Λοβέρδος και ο… «πράσινος βάλτος»
Πρωτοφανής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιπολαιότητα ή η κοντή μνήμη ορισμένων μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το αιφινιδιαστικό αντάρτικο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου απέναντι στον πολιτικό του πατέρα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, η καταδίκη των ομογάλακτών του «κηπουρών» και η αυστηρότητα προς τον κύριο «δεν θέλω να γίνω εξιλαστήριο θύμα» κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν απασχολεί μόνο τα ΜΜΕ.

Μιλούσαμε με πρώην υπουργό, των κυβερνήσεων του ΓΑΠ και σχολιάζαμε τα όσα συμβαίνουν με τους εμφύλιους των κυβερνητικών στελεχών εκείνης της περιόδου, τους οποίους εμπλέκεται κι ο ίδιος ο… μέγας στοχαστής, με αποτέλεσμα όλα τούτα να θυμίζουν (για να παραφράσουμε τη γνωστή ταινία) «μονομαχία στον πράσινο βάλτο».
Και μας έλεγε:
-         Μα πώς γίνεται δύο απ’ τους φανατικότερους υποστηρικτές του μνημονίου και της τρόικας σε όλες τις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων εκείνης της περιόδου, ο Ανδρέας Λοβέρδος κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τώρα να ξεχνούν και να προσπαθούν να απογαλακτιστούν; Ο μεν Μιχάλης λέει πως… ούτε που είχε διαβάσει το μνημόνιο, ο δε Αντρέας ισχυρίζεται ότι αυτός… αντιστάθηκε αλλά οι άλλοι «κακοί» πέρασαν τη γραμμή τους! Δεν είναι ο ίδιος που πριν κάτι μήνες προειδοποιούσε ότι αν τολμήσει κάποιος να πειράξει το ΓΑΠ θα γίνει του… χάους;
Και συνέχισε ακάθεκτος ο πρώην υπουργός:
-         Ο Αντρέας δεν ήταν που ήδη απ’ τον Αύγουστο του 2010, πριν πάει στο υπουργείο Εργασίας η Λούκα Κατσέλη, συναίνεσε και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στη δραματική μείωση του κατώτατου μισθού; Τώρα του φταίει η Λούκα;
Εμείς τι να πούμε;
Σκληρό πράγμα η προσγείωση στην πραγματικότητα και η αναζήτηση ρόλων στο νέο πολιτικό τοπίο. Πρέπει να φορεθεί και η λεοντή του… αντιστασιακού, ακόμα κι αν γελάνε και οργίζονται όσοι επιμένουν να μην έχουν ασθενή μνήμη!
Και δεν είναι λίγοι…
Και ΠΡΟΣΟΧΗ: Με όλα όσα λέμε και θυμόμαστε ΔΕΝ θέλουμε να αθωώσουμε τον ΓΑΠ, έτσι;
Άλλο όμως αυτό και άλλο να δεχόμαστε το βιασμό της μνήμης μας!
Στοιχειώδες, Γουότσον…


newsbomb