7.1.13

Τέρενς Κουίκ: Γιατί τα σχολεία δεν παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο;


Ο Τέρενς Κουίκ, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τοποθετήθηκε σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.
«Για μία φορά ακόμα  ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες  για το πετρέλαιο θέρμανσης. Τον ερωτώ ευθέως: την  ώρα που αφορολόγητο πετρέλαιο έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι παραγωγικές τους Σχολές, γιατί να μην έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο τα σχολεία όλης της χώρας; Δημόσιο δεν είναι και τα σχολεία; Στο κράτος δεν υπάγονται; Το κράτος θα... φορολογεί το κράτος, επειδή είναι ανίκανο ή δεν θέλει να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων; Και όλα αυτά την ώρα που έχουμε φτάσει σε αποφάσεις μη λειτουργίας  σχολείων, κυρίως στις βορειότερες  περιοχές της χώρας»;

Και συνεχίζει:
«Επειδή σε όλα τα κράτη της  Ευρώπης δεν διανοούνται τη λαθρεμπορία  καυσίμων, είναι σαφές ότι εδώ στην Ελλάδα δεν θέλετε να την πατάξετε. Δεν θέλετε να συγκρουστείτε με όλο το κύκλωμα της παραγωγής, της διακίνησης και της λιανικής πώλησης. Αν και η λιανική πώληση έχει αμελητέο ποσοστό παραβατικότητας. Άλλο ένα «παραμύθι» που έταξε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr