25.1.13

ΚΥΠΡΟΣ:Μεσολαβεί ο Αρχιεπίσκοπος για το δάνειο από τη Ρωσία


Η κυβέρνηση ζήτησε την μεσολάβηση της εκκλησίας της Κύπρου προς την Ρωσική εκκλησία προκειμένου να παρέμβει η τελευταία προς την Ρωσική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα για οικονομική βοήθεια ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Μας ζητήθηκε είπε ο Μακαριότατος, και πράξαμε το καθήκον μας, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο Πατριάρχη και τον παρακάλεσε να επισκεφτεί τον Ρώσο Πρόεδρο και να μεταφέρει το αίτημα .
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσπάθεια αυτή θα τελεσφορήσει . Εμείς συνέχισε, ως εκκλησία, είμαστε πάντοτε στην διάθεση της κυβέρνησης, και πρόσθεσε πως « ό,τι μπορεί να πράξει η εκκλησία, το κάνει, πάντα με χαρά, αφού έχει ταχθεί να υπηρετεί τον λαό και τον τόπο».

Σε σχέση με την οικονομία ο Μακαριότατος είπε ότι είναι αισιόδοξος . Ο λαός της Κύπρου, συνέχισε, προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να ζήσει και με τα λίγα. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε ότι η οικοδομική βιομηχανία αρχίζει όπως είπε « να παίρνει τα πάνω της» κατά την έκφραση του λόγω της παρουσίας των Ρώσων και των Κινέζων. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, συμπλήρωσε , για να επιστρέψει η οικονομία στους παλιούς καλούς ρυθμούς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ακόμη πως τις επόμενες μέρες υπογράφεται η συμφωνία για την ανακαίνιση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «εποικείται η υπογραφή της συμφωνίας της ανακαίνισης» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις « δεν θα μας κοροϊδέψουν» όπως ανέφερε . Έχει επέμβει όπως είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ η UNDP βρίσκεται σε επαφή με την εκκλησία και πολύ σύντομα όπως είπε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ευχόμενος όλα να πάνε κατ’ ευχήν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη αρχιερατικού συλλείτουργου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου με την ευκαιρία της θαυματουργής διάσωσης του ιδρυτή και προστάτη της μονής Αγίου Νεοφύτου του έγκλειστου. Ο Μακαριότατος είπε πως η προσευχή και η πίστη είναι μεγάλο πράγμα για τον άνθρωπο και κατορθώνει όπως είπε τα ακατόρθωτα. Ο άνθρωπος συνέχισε της προσευχής , της πίστης δεν έχει παρά να έχει αμέριστη την βοήθεια και την συμπαράσταση του θεού. Τους καλούς ανθρώπους κατέληξε ο Θεός δεν τους αφήνει.

http://www.onlycy.com