19.1.13

ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

15
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Κρατική Ασφάλεια και η ΕΥΠ, μετά τις 19 εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε γραφεία πολιτικών κομμάτων, τράπεζες, σπίτια δημοσιογράφων, αλλά και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Μετά το χτύπημα με καλάσνικοφ και περίστροφο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου μια σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν την των επιθέσεων... αλλά και τη γέννηση ενός νέου «αντάρτικου πόλεων», αφού υπάρχουν έντονες διεργασίες στο χώρο των αντιεξουσιαστών μετά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, όπως η βίλα «Αμαλία» και η βίλα «Μαρία Κάλλας».


Δέκα δημοσιογράφοι και δύο τραπεζίτες βρίσκονται στο στόχαστρο των τρομοκρατών, οι οποίοι, σύμφωνα με ευρήματα ερευνών στα γραφεία της ΝΔ, έχουν αποκτήσει προσβάσεις στο οργανωμένο έγκλημα και πλέον εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν ως εκτελεστικό τους «βραχίονα» επαγγελματίες με πληρωμένα συμβόλαια.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το τελευταίο διάστημα έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας ένα παζλ με payroll της Τρόικας γεμάτο ονόματα δημοσιογράφων, ένας εκ των οποίων είναι μεταξύ των τεσσάρων που δέχτηκαν εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια τους την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες επιθυμούν να συνδέσουν τα χτυπήματα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, καταγγέλλοντας δημοσιογράφους και τραπεζίτες ως συνοδοιπόρους της τρόικας.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, πέραν των γνωστών, που κατά καιρούς περιλαμβάνονται σε αφίσες και φέιγ-βολάν των αντιεξουσιαστών, υπάρχουν δύο-τρεις που πρωταγωνιστούν στις καταγγελίες που αφορούν εμπλεκόμενα με τη λίστα Λαγκάρντ πρόσωπα. Οι συγκεκριμένοι έχουν ήδη ζητήσει αστυνομική προστασία και τους συστήθηκε να αποτραβηχτούν για κάποιο διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται πέντε αντιεξουσιαστές, για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αποτελούν ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο ένας από τους βασικούς υπόπτους είχε επαφές με τον 29χρονο που συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση σε ένα χωριό έξω από την Κόρινθο και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι είναι επίσης από το χώρο των αντιεξουσιαστών, με τον πιο σημαντικό από αυτούς να θεωρείται ένας φοιτητής που τελευταία φορά είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια και είχε αφεθεί και αυτός με τη σειρά του ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όσο δεν υπάρχει, λοιπόν, προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην Ελληνική Αστυνομία ελλοχεύουν φόβοι για νέα, αναβαθμισμένη επίθεση. Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και έχουν δοθεί ήδη εντολές για αύξηση περιπολιών και μέτρων ασφάλειας σε πιθανούς στόχους, είτε αυτοί είναι κτίρια είτε πρόσωπα, την ώρα που φωτιά έχουν πάρει οι «κοριοί» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ. 
http://www.agioritikovima.gr