15.1.13

Ποια είναι τα… ένοχα μυστικά της Λίστας Λαγκάρντ;



Τι κρύβει ο λογαριασμός των 550 εκ. δολαρίων και οι offshore εταιρείες του Σταύρου Παπασταύρου;

Γιατί ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, παραμένει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, παρά τη βροχή των αποκαλύψεων για άμεση σχέση του ιδίου με... ύποπτα χρήματα;

Ερωτήματα που όχι μόνο δεν έχουν βρει απάντηση, αλλά καθημερινά ο κατάλογος με αυτά ολοένα και μεγαλώνει!!!

Την περασμένη Πέμπτη, πρώτο το Εκ-κεντρικό δελτίο έφερε στο φως της δημοσιότητας τις offshore εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Σταύρος Παπασταύρου. Η επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του Εκ-κεντρικού δελτίου δεν άργησε να έρθει. Το «Βήμα» της Κυριακής και το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου, όχι μόνο ταυτίζεται απόλυτα με τις αποκαλύψεις που έγιναν στην εκπομπή μας, αλλά έφερε στην επιφάνεια και την εταιρεία SunFlower.



Η συγκεκριμένη εταιρεία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται στην Madison Avenue 270, ενώ η ταχυδρομική θυρίδα έχει το όνομα του Σάμπι Μιωνή, παλιού γνώριμου τόσο του Εκ-κεντρικού δελτίου όσο και του Σταύρου Παπασταύρου.

Έχει επίσης σημειωθεί η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Λίστα Λαγκάρντ και τη Siemens εξαιτίας της παρουσίας προσώπων και εταιρειών που έχουν αναφερθεί.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ρύθμισε τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τη Siemens, ώρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, όπου δήλωσε το «ουδείς αναμάρτητος».

Στην ηγετική ομάδα της Siemens Hellas βρίσκεται ο Robert Sikelis που είναι πρώην βοηθός εισαγγελέας στις ΗΠΑ και είχε ανάμειξη στην Ολυμπιακή Ασφάλεια, ο Πάνος Ξυνής που προέρχεται από τη Shell και η Μαίρη Αγαλιώτου, σημερινή διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων της Siemens.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της κυρίας Αγαλιώτου, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη McDonald Hellas, Interamerican, Asset Sponcorship ( Bold Oglvy) και Nike.

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και η Μαίρη Αγαλιώτου έχουν στενές σχέσεις;

http://spirospero.gr