29.1.13

Η Γαλλία απελαύνει τους “φανατικούς” ιμάμηδες Μέτρο κατά του του ριζοσπαστικού ισλαμισμού


 Η Γαλλία απελαύνει τους “φανατικούς” ιμάμηδες

Πολλούς ξένους ριζοσπάστες ιεροκήρυκες και ιμάμηδες σκοπεύει να απελάσει η γαλλική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. 
Σύμφωνα με τον Μανουέλ Βαλς, ο σκοπός αυτής της απόφασης -η οποία αναμένεται να προκαλέσεις κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο της Γαλλίας- αφορά όλους τους ιεροκήρυκες που "που καταφέρονται εναντίον της γυναίκας, κάνουν δηλώσεις αντίθετες προς τις αξίες μας και αναφέρονται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία". 

Το μέτρο αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης της διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης και του αγώνα εναντίον του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του "παγκόσμιου τζιχαντισμού", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης με θέμα τον αγώνα εναντίον των βίαιων εξτρεμισμών.  
Ο Βαλς τόνισε ότι   "υπάρχουν ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν στόχο να μονοπωλήσουν τις ενώσεις, τις σχολικές διαδικασίες, να επέμβουν βαθιά στις συνειδήσεις ορισμένων οικογενειών" και καθώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την κοινωνία “πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά αυστηρός και θα είμαι".
news.gr