10.1.13

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης για το «πόθεν έσχες» του

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης για το «πόθεν έσχες» τουEfenpress: Προβλέπεται η έδρα της επομένης κυβερνήσεως, να είναι ο..."Κορυδαλλός"!!!

Βαρύς ο «πέλεκυς» …για την Πελέκη στο κεφάλι του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, καθώς δεν ανέφερε στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος υπεράκτιας (offshore) εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC. 

Το αποτέλεσμα ήταν η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αποφασίσει την παραπομπή του Γιώργου Βουλγαράκη στη Δικαιοσύνη. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν προλάβει όλα τα μέλη της επιτροπής να μελετήσουν το υπόμνημά του.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που εξίσου δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.
Αντιθέτως, επαρκείς κρίθηκαν από την επιτροπή οι εξηγήσεις που έδωσε ο γ.γ. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, του οποίου η σύζυγός, επίσης εντοπίστηκε στην λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός άνηκε στην γιαγιά της συζύγου του.
Σημειώνεται τέλος, πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.


.newsbomb.gr