8.1.13

Αξιοπιστία και ρευστότητα οι προτεραιότητες του Αντ. Σαμαρά

Η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, διμερή θέματα, η γενικότερη οικονομική κατάσταση «η οποία είναι πολύ σημαντική και για τη Γερμανία», αλλά και οι εξελίξεις στην ΕΕ, «όπου ως τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταφέρει σημαντικό βαθμό συντονισμού», βρέθηκαν στην αντζέντα της συνάντησης της Α. Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην Καγκελαρία.



Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη «μεγάλη προσπάθεια» που καταβάλλει η χώρα, «με θυσίες για τον ελληνικό λαό», προκειμένου «να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη, τόσο των λαών της Ευρώπης, όσο και των αγορών».



«Στην κατεύθυνση αυτή παίρνουμε συστηματικά μέτρα, στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ανέδειξε ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της ρευστότητας, την οποία χαρακτήρισε «αίμα της οικονομίας», που μαζί με τις επενδύσεις, όπως τόνισε, «μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, την τόσο αναγκαία σε μια χώρα που μαστίζεται από ένα τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ανεργία, ιδιαίτερα των νέων».



Ο πρωθυπουργός ανάφερε, ακόμη, ότι στη συνάντηση επί τάπητος βρέθηκαν τα θέματα της Ευρώπης, η οποία, σημείωσε, «προχωράει αποφασιστικά, μεταλλάσσεται και δημιουργείται μια ενοποίηση σε κάθε τομέα».
real