29.1.13

Συνεχείς κατολισθήσεις στη Δυτική Ευρυτανία(Φώτο)


Σε εξέλιξη μεγάλη κατολίσθηση στο δρόμο Ραπτόπουλο-Πρασιά.
Αποκομμένο το δίκτυο προς Καρδίτσα.Αποκλεισμένοι κάτοικοι και μαθητές
Συνεχείς είναι οι κατολισθήσεις που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην  Δυτική Ευρυτανία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχούς βροχόπτωσης.
Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου του δήμου Αγράφων  όπου υπάρχουν συνεχείς κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο με μεγαλύτερες την κατολίσθηση στο Βασιλέσι όπου απέκλεισε το χωριό για τρείς ημέρες ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επειχείρηση για την διάνοιξη του δρόμου λίγο έξω απο το Ραπτόπουλο.
Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ χτές όταν στα μέσα περίπου του επαρχιακού δικτύου που ενώνει το Ραπτόπουλο με την Πρασιά,μεγάλο κομμάτι του βουνού με τόνους χωμάτων,βράχων και δέντρων έπεσαν στο οδόστρωμα με συνέπεια το κλείσιμο του δρόμου προς τα χωριά των Κέδρων,της Πρασιάς αλλά και της Ορεινής Καρδίτσας.
Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι είχαν άγιο μιάς και λίγα λεπτά πριν διέσχιζαν το συγκεκριμένο δρόμο έχοντας τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο.
Μικρές κατολισθήσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα είχαμε και στα χωριά της Πρασιάς όπου μετά τον αποκλεισμό στο Βασιλέσι ακολούθησαν πτώσεις βράχων στον Πρόδρομο και τους Μεταξάδες.
Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν τρία μηχανήματα απο τον δήμο και την Νομαρχία ενώ σε λίγη ώρα καταφθάνουν περισσότερα απο την Περιφέρια ώστε να βοηθήσουν στην διάνοιξη.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές είναι μεγάλα τόσο στην τροφοδοσία αφού πλέον δεν υπάρχει πρόσβαση στα χωριά τους αλλά αποκλείοντας και την πρόσβαση μαθητών στο σχολείο.
Οι οδηγοί που κινούνται σε αυτό το κομμάτι του επαρχιακού δίκτυου της Ευρυτανίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της διάνοιξης