18.1.13

«Οι Αλβανοί θα καούν στην κόλαση!»

«Οι Αλβανοί θα καούν στην κόλαση!»«Οι Αλβανοί θα καούν στην κόλαση!»

Αυτό λέει η ανακοίνωση που δημοσίευσε στο διαδίκτυο μια σερβική παραστρατιωτική ομάδα επέμβασης η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2003 και είναι γνωστή ως JSO.
Η μονάδα αυτή ήταν μέρος των τακτικών δυνάμεων της αστυνομίας της Σερβίας, με επικεφαλής τον Milorad Ulemek, γνωστό ως Legia, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς.




«Τον δρόμο προς την κόλαση στους αλβανούς θα τους τον εξασφαλίσουμε εμείς», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου. Στην ανακοίνωση της η σερβική οργάνωση καλεί τους αλβανούς να μην αντιταχθούν στην προσπάθεια αφαίρεσης του μνημείου των ηρώων-τρομοκρατών στο Πρέσεβο. 
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ανοησία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι απειλές στο διαδίκτυο έρχονται σαν απάντηση στις απειλές που έχουν εκτοξευτεί από αλβανούς επίσης στο διαδίκτυο, όμως οι απειλές αυτές δεν αποτελούν κάτι το σοβαρό.
«Πώς μπορεί να βγάλει ανακοίνωση μια ομάδα που δεν υπάρχει. Έτσι, θα μπορούσε να βγάλει ανακοίνωση και ο στρατός του Χίτλερ. Ζητώ από τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν καλύτερη διάκριση του τι είναι σημαντικό, και του τι δεν είναι», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
Ωστόσο, οι αλβανοί πιστεύουν ότι τα μέλη της οργάνωσης αυτής είναι ελευθέρα και συχνά αποτελούν τμήματα των σωμάτων ασφαλείας ή κάποιων υπερεθνικιστών ομάδων. 
Η JSO έγινε διάσημη, πριν από τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, όταν τα μέλη της είχαν βγει οπλισμένοι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
http://aftonomi.gr