7.1.13

“Σημάδια βελτίωσης στην Ελλάδα”


Σοβαρές ενδείξεις ότι η Αθήνα δαπανά πλέον λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που εισπράττει, διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αυτό σημείωσε, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ ταυτόχρονα δήλωσε «επιφυλακτικά αισιόδοξος» πως το χειρότερο μέρος της κρίσης έχει πλέον παρέλθει.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίζει σημάδια βελτίωσης», πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εξάρει τη δράση του ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς η Βουλή «ενεργεί αποφασιστικά».Υπενθυμίζεται ότι προ τριών ημερών ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες από όλους για να μπει το οριστικό τέλος στην κρίση χρέους». Αναφερόμενος στον πολυσυζητημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διάρκεια της κρίσης, διεμήνυσε πως δεν είναι αποστολή της ΕΚΤ να συνιστά στα ευρωπαϊκά κράτη να μειώνουν ή να αυξάνουν τις κρατικές δαπάνες.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το επίμαχο ζήτημα του ευρωομολόγου, κατέστησε σαφές, σε αυστηρό ύφος, το εξής: «Δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη».
news.princeoliver