15.1.13

ΕΛ.ΑΣ: Οι κάμερες και οι μάρτυρες θα δείξουν τους δράστες



Την έντονη ανησυχία τους για μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων τις επόμενες ημέρες εκφράζουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά το «χτύπημα» με καλάσνικοφ και ένα 38άρι περίστροφο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι αναλύσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, καθώς ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το υλικό το οποίο συνέλεξε από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου των γραφείων της Ν.Δ. Παράλληλα, έχουν πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα της Σήμανσης από το αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν οι δράστες. 


Μάλιστα μία από τις καταθέσεις, σύμφωνα με το «Εθνος» αναφέρει ότι οι δράστες είχαν στη διάθεσή τους και βαρύ οπλισμό τον οποίο δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

«Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι πως οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά το που βρίσκεται το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Για αυτόν τον λόγο στην Αντιτρομοκρατική δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στόχος ήταν το γραφείο του Πρωθυπουργού. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη συγκεντρώσει μαρτυρίες από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης. Επίσης, εκφράζεται η βεβαιότητα πως η επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στην λεωφόρο Συγγρού συνδέεται με το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες πέντε ημέρες. 

Ν. Δένδιας: Με δύο όπλα έγινε η επίθεση 
Σημείο – κλειδί στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι το να βρεθεί κάποιο βίντεο το οποίο να ξεκαθαρίζει πως ακριβώς έγινε η επίθεση. Αυτήν τη στιγμή η αντιτρομοκρατική έχει στη διάθεσή της ένα βίντεο, του οποίου ωστόσο η ανάλυση είναι τέτοια που δεν βοηθά τους αξιωματικούς. Επειδή ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν πολλές εταιρίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κάποιο βίντεο από κάμερα ασφαλείας και θα υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα για τους δράστες. 

Από την Αντιτρομοκρατική εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το ποιος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα και ξεκινούν από το ότι στην επίθεση στη Ν.Δ. χρησιμοποιήθηκε καλάσνικοφ. Εστιάζει λοιπόν στο ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο όπλο για τις δράσεις τους: 

- «Σέχτα Επαναστατών»: Στην προκήρυξη που έστειλε η τρομοκρατική οργάνωση μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, υπήρχε μια φωτογραφία στην οποία φαίνονταν τρία καλάσνικοφ. 

- «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»: Η Αντιτρομοκρατική και τα στελέχη της πάντοτε θεωρούσαν ότι υπάρχουν ακόμη υπολείμματα της συγκεκριμένης οργάνωσης. Επίσης, τονίζουν ότι σε γιάφκα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης έχει βρεθεί καλάσνικοφ. 

- Επίσης, δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία πριν από 2,5 χρόνια «γάζωσε» αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή.
real,gr