16.1.13

Μουσουρούλης: «Θα βάλουμε διόδια στη θάλασσα»

Efenpress: ΑΝ, ΘΑ κ.λ.π παραμύθια για τα κορόϊδα (εμάς...)

mousouroulis
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, αν εφαρμοστεί το τέλος πλεύσης και παραμονής για τα σκάφη, το οποίο αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση, θα είναι είναι τεράστια τα έσοδα του κράτους.
«Οποιοσδήποτε πλέει στα ελληνικά νερά, είτε έχει ελληνική σημαία στο σκάφος του είτε όχι, δεν πληρώνει τίποτα. Δένει το σκάφος σε λιμάνι κι επίσης δεν πληρώνει τίποτα. Εμείς, σήμερα, πάμε να βάλουμε διόδια. Εκεί που δεν πλήρωνε κανείς, θα πληρώνουν όλοι. Θα πληρώνουν και τίμημα για την πλεύση και τίμημα για τη στάθμευση» ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο υπουργός.

Ο κ. Μουσουρούλης  που μίλησε σήμερα στο βήμα 99,5 πρόσθεσε: «Τα σκάφη αναψυχής δηλώνονται και φορολογούνται. Αν σταθούμε στο φόρο πολυτελείας που είχε επιβληθεί παλιότερα, τα φορολογικά έσοδα ήταν μηδαμινά και τα σκάφη εγκατέλειψαν τη χώρα. Για το 2010, ας πούμε, είχαν υπολογιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ και εισπράχθηκαν 33.500 ευρώ. Σταμάτησαν οι εισαγωγές, κανένας δεν πλησιάζει τη χώρα και χάσαμε και το ΦΠΑ, το 23%. Πέρα από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν, διότι εξαφανίστηκαν οι επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι οι εργαζόμενοι».
http://ysterografa.gr