4.1.13

"Ντοκιμαντερ μικρού μήκους με θέμα την Τήνο πρόκειται να προβληθεί στην Αθήνα"

Inline image 1                      
.

Η ομάδα Break The Couch σας προσκαλέι στην προβολή του Ντοκιμαντέρ μικρού μηκους με τίτλο:


"More Than A Marble Path | Κάτι περισσότερο από μονοπάτι"
           
Σκηνοθεσία: Βασίλης Δενδρινός
Αφήγηση: Γιώργος Σιούντας
Παραγωγή: Ελλάδα 2012
Διάρκεια: 30’
Διάλογοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί και Γαλλικοί με Ελληνικούς υπότιτλους
Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Break The Couch (Σπύρος Αναστασιάδης, Βασίλης Δενδρινός, Παναγιώτης Μαμουζάκης)

18 άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη αποφάσισαν αντί-διακοπών να ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα σε ένα μικρό χωριό της Τήνου, τα Υστέρνια και αντί για ξαπλώστρα κι αντηλιακό να περάσουν δυο εβδομάδες με τσάπα και τσουγκράνα. Θέλησαν να συμμετάσχουν σε ένα από τα εκατοντάδες προγράμματα εθελοντικής εργασίας (Workcamps) που γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Σκοπός του προγράμματος ήταν να δώσουν ζωή σε ένα μοναδικής ιστορικής σημασίας μαρμαρόχτιστο μονοπάτι που συνδέει το ημιορεινό χωρίο με τη θάλλασα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα Υστέρνια της Τήνου, απο τις 9 έως τις 24 Ιουλίου 2012 και οργανώθηκε απο την μη κερδοσκοπική οργάνωση, Citizens in Action (Πολίτες εν Δράσει) με την υποστήριξη του Δήμου Τήνου και της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων. Αφηγητής ειναι ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Γιώργος Σιούντας. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ αυτοχρηματοδοτήθηκε απο την ομάδα Break The Couch με την υποστήριξη των παραπάνω φορέων.  

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στον χώρο Βρυσάκι (Βρυσσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα - έναντι σταθμού μετρό Μοναστηράκι [χάρτης: http://goo.gl/maps/HpVIT]) που αποτελεί ένα χώρο αυτοδύναμο, ανεξάρτητο και πολυδιάσταστο με σκοπό την προβολή και την προώθηση τόσο παρεμβατικών δράσεων όσο και καλλιτεχνικών ζυμώσεων, πειραματισμών και δημιουργίας. Η είσοδος ειναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική εκδηλωση: https://www.facebook.com/events/445818638806161/

Το επισημο τρέιλερ της ταινίας  εδώ:

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα της ανεπίσημης ομάδας Break The Couch η οποία συστάθηκε τον Μάιο του 2012. Η ομάδα Break The Couch αποτελείται από μια παρέα φιλόδοξων νέων, με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο και εμπειρίες, που έχουν όμως κοινό ενδιαφέρον τα new media (filmaking, internet, social media, bloging κτλ.). Όλα αυτά μαζί συνδυαζόμενα με τη θέληση να μάθουν αλλά και να γίνουν ενεργοί και παραγωγικοί, αποτέλεσε το λόγο δημιουργίας της ομάδας Break The Couch.

Ο καναπές (couch) αποτελεί ένα μοντέρνο σύμβολο βαρεμάρας και παθητικότητας και είναι άμεσα συνυφασμένος με τον άπειρο χρόνο που σπαταλάει ο άνθρωπος καθημερινά μπροστά από την τηλεόραση, όπου στην ουσία δεν μπορεί να αντιδράσει αλλά ούτε και να συμμετάσχει. Από την άλλη, στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία μας δίνει αμέτρητες ευκαιρίες. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο σηκώθηκαν από τον καναπέ, αλλά τον έσπασαν κιόλας (brake). Αποφάσισαν να δημιουργήσουν, να συμμετάσχουν, να δράσουν και να παροτρύνουν και άλλους να δράσουν αντίστοιχα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε απο κοντά. Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την παρουσία σας.