5.1.13

Ο...Μύθος του ΕΟΤ!!!


Επιστροφή μισθοδοσίας μετα από 5 χρόνια ζητά ο Ε.Ο.Τ.!



ΕΟΤ
Μόλις 4η μέρα του νέου χρόνου και πριν καλά καλά βγω από το εορταστικό κλίμα (όσο μπήκα δηλαδή) ήρθε μια επιστολή να μου θυμίσει σε ποια χώρα βρίσκομαι χαρίζοντας μου ακόμα μία απογοήτευση. Τον Αύγουστο το 2008, είχα την τύχη να εργαστώ για 2 μήνες (18/08/08 – 17/10/08) στα γραφεία του ΕΟΤ της Κομοτηνής ως υπάλληλος γραφείου, θέλοντας να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία αλλά και να ενισχύσω φυσικά την οικονομική μου κατάσταση...


Σήμερα, μετά από 5 περίπου χρόνια δηλαδή, ο ΕΟΤ μου ανακοινώνει με επιστολή του ότι το επίδομα το οποίο λάμβανα με τίτλο "επίδομα προσωπικής διαφοράς" κρίθηκε παράνομο από τους ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μου ζητούν να τους το επιστρέψω διαφορετικά θα περάσει στην εφορία μου. 

Στην Ελλάδα του 2013, και δεδομένης της γενικής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, τι κάνει αυτούς τους κυρίους να πιστεύουν ότι έχω στην διάθεση μου 300 ευρώ και μάλιστα άμεσα διαθέσιμα;;; Μετά την πτώχευση του ο ΕΟΤ και την κατασπατάληση που κάποιοι φυσικά απήλαυσαν θυμήθηκαν να λειτουργήσουν ως οργανισμός και να καλύψουν τις ζημιές τους από τους άνεργους πια (και προ 5ετίας), υπαλλήλους των 2 μηνών;;; Τι ακριβώς είναι το επίδομα προσωπικής διαφοράς και πως ακριβώς το διεκδίκησα εγώ;;; Πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το επίδομα και σε τι αφορούσε για να δικαιούμαι 300 ευρώ μόνο για 2 μήνες εργασίας και πως εγώ ενημερώθηκα ότι το λαμβάνω;;; Στην σύμβαση που υποτίθεται ότι έχω υπογράψει οι οικονομικές μου απολαβές δεν αναλύονται καν! 

Δυναμικό βιογραφικό, έρευνα και μία ακόμα επιστημονική τεκμηρίωση που χάθηκε στα συρτάρια. άνεργη τα τελευταία 3 περίπου χρόνια περιμένοντας κάτι να αλλάξει και με αδυναμία φυσικά να πραγματοποιήσω την οποιαδήποτε ελεγχόμενη πρόοδο στη ζωή μου (επαγγελματική καριέρα, γάμος, οικογένεια), βιώνοντας σε μία χώρα ανεξέλεγκτης πορείας και με συνοδοιπόρο της, λαμογιές, λάθη, μαύρες λίστες και ανεύθυνους να πηγαινοέρχονται εγώ λαμβάνω μια επιστολή που μου απαιτεί 300 ευρώ.

Τέλος, αναρωτιέμαι: αξίζει να αγωνιστείς για να βρεις το δίκιο σου γνωρίζοντας και την ταλαιπωρία που πρόκειται να υποστείς με αβέβαιο φυσικά το αποτέλεσμα; Όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι τα πράγματα θα αλλάξουν παράλληλα και με την αλλαγή της χρονιάς …μάταιο. 

Αυτή η χώρα κερνάει διαρκώς απογοήτευση, στην υγειά μας λοιπόν!

Απόσπασμα της επιστολής του ΕΟΤ:

«Θέμα: Καταβολή κατά το παρελθόν επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου Μισθοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι ελεγκτές έκριναν ότι δεν δικαιούσασταν να εισπράττετε το επίδομα προσωπικής διαφοράς που σας είχε καταβάλλει στο παρελθόν ο Οργανισμός κατά το χρονικό διάστημα που υπηρετούσατε σε αυτόν.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό που πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία μας, το ποσό που σας καταβλήθηκε ανέρχεται σε 295,68 ευρώ.

Σας αναφέρουμε τα ανωτέρω προκειμένου να προβείτε στην τακτοποίηση του αναφερόμενου ποσού είτε με κατάθεση του στον λογαριασμό… και την ένδειξη "επιστροφή μισθοδοσίας", είτε με κατάθεση του ποσού στο ταμείο του Ε.Ο.Τ. εντός ενός μηνός από την λήψη της παρούσας ειδοποίησης. Σε περίπτωση που δεν αποδεχθείτε μια από τις ανωτέρω λύσεις ή αν έχετε διαφορετική άποψη, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, σύμφωνα με τις συστάσεις της ανωτέρω Έκθεσης Ελέγχου, υποχρεούται να ενημερώσει την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Οικονομικών για την έκδοση καταλογιστικής πράξης σε βάρος σας.
» 

Πολίτης της Αλεξανδρούπολης
http://alexpolisonline.blogspot.com