16.1.13

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Αδιανόητη» η πρόταση για τρεις κάλπες, λέει ο Αλ.Τσίπρας


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
Αθήνα
«Αδιανόητη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση να στηθούν τρεις κάλπες στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας ότι καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής.

«Είναι αδιανόητο, αν ισχύει αυτό που λέγεται, ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει να γίνει η ψηφοφορία σε τρεις κάλπες. 'Ετσι καταστρατηγείται η αυτονομία της Βουλής, με μια διαδικασία που άρει τη μυστικότητα της ψήφου» είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» πρόσθεσε και τόνισε ότι η κίνηση αυτή «προδίδει πανικό».

«Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος. Ζητάει πολιτική στήριξη από τον κ. Σαμαρά, αλλά γίνεται και όμηρος του» δήλωσε.

«Απευθυνόμαστε πρωτίστως στους βουλευτές της πλειοψηφίας: πρέπει να προστατεύσουμε την κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια τη δυσαρέσκεια του κόμματός του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανησυχία του για το κλίμα βίας και τα κρούσματα τρομοκρατίας. 

«Είναι ανάγκη η μέγιστη καταδίκη από όλα τα πολιτικά κόμματα» είπε.

«Πρέπει να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας από τη βία» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη τη στρατηγική έντασης» και σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αποτελούν θέματα εκμετάλλευσης τα κρούσματα βίας».

Όπως είπε ο Αλ.Τσίπρας, στη διάρκεια των επαφών του διαπίστωσε διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ επισήμανε πως υπάρχει μεταστροφή στην κοινή γνώμη στη Γερμανία για την Ελλάδα. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, δε, ότι οι Γερμανοί βλέπουν με ευαισθησία ακόμη και θέματα, όπως το ζήτημα των κατοχικών δανείων.

Συμπερασματικά, ο Αλ.Τσίπρας επισήμανε ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν.
Newsroom ΔΟΛ
in.gr