21.1.13

Οι Ιταλοί είπαν, άρον-άρον, όχι στη δραστική!

Οι Ιταλοί είπαν, άρον-άρον, όχι στη δραστική!Η ιταλική κυβέρνηση, μετά από ένα τρίμηνο χάους, παρενεργειών και αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης κατάργησε τη ρύθμιση! Στην Ελλάδα, η τρικομματική, επιμένει στη δραστική παρότι αποδεδειγμένα μειώνει το προσδόκιμο ζωής

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θυσιάσει την Υγεία των Ελλήνων για να κερδίσει τον τίτλο του «καλού μαθητή» στα μάτια της Μέρκελ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η τρικομματική επέλεξε –εν γνώσει της- να κόψει χρόνια από τη ζωή του Ελληνα για να πει ένα ακόμη «γιαβόλ» στη Γερμανίδα καγκελάριο. Διότι, όπως έχουν καταδείξει διεθνείς έρευνες, στις ελάχιστες χώρες όπου έχει εφαρμοστεί η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και, μάλιστα, χωρίς αναφορά εμπορικής ονομασίας φαρμάκου έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής! 
Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο με τον απόλυτο τρόπο που το επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα –και το αποδέχθηκε η κυβέρνηση- με μοναδικό κερδισμένο τις γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές, που θα θησαυρίζουν εις βάρος των ζωών μας.
Μία ακόμη τρανταχτή απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα της δραστικής ουσίας έρχεται από την Ιταλία. Στη γείτονα χώρα είχε επίσης επιβληθεί –αν και όχι με τον απόλυτο τρόπο που συνέβη στην Ελλάδα- η αποκλειστική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια ψευδεπίγραφα επιχειρήματα που προέβαλε η τρόικα και στην Ελλάδα, περί δήθεν μείωσης τηςφαρμακευτικής δαπάνης εν καιρώ κρίσης.
Όμως, πριν περάσει καν ένα τρίμηνο από την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι Ιταλοί την παίρνουν πίσω άρον-άρον. Τι μεσολάβησε; Ένα τρίμηνο χάους και σύγχυσης. Ασθενείς επί χρόνια «ρυθμισμένοι» σε συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή αναγκάζονταν να λαμβάνουν το φθηνότερο ανώνυμο γενόσημο φάρμακο που τύχαινε να έχει εκείνη τη στιγμή στο ράφι του ο φαρμακοποιός, με συνέπεια πολλοί να παρουσιάσουν σοβαρότατες παρενέργειεςπου έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Σα να μην έφτανε αυτό, καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις «παρεξηγήσεων» όταν Ιταλοί φαρμακοποιοί έδωσαν –εκ παραδρομής- λάθος φάρμακα στους ασθενείς, καθώς μπέρδεψαν δραστική και εμπορική ονομασία. Και, βέβαια, οι θεράποντες ιατροί βρέθηκαν στην απίστευτη θέση να μην γνωρίζουν ποιο ακριβώς φάρμακο καταλήγει στον οργανισμό του ασθενούς τους –με το πολύ συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό και την πολύ συγκεκριμένη πάθηση- με συνέπεια να μην ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες.
Κι όλα αυτά, την ώρα που η περιβόητη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης –που αποτελεί, υποτίθεται, το σκοπό της συνταγογράφησης με δραστική ουσία- δεν ήρθε ποτέ! Το αντίθετο. Με τη νέα ρύθμιση, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη στην Ιταλία, αφού οι γιατροί –προκειμένου να είναι σίγουροι για την αγωγή που θα καταλήξει να λαμβάνει ο ασθενής τους- συνταγογραφούσαν τα, πολύ ακριβότερα, πρωτότυπα φάρμακα (που δεν έχουν γενόσημα και, άρα, η δραστική τους είναι μοναδική)!
Οι Ιταλοί, έστω και καθυστερημένα, το κατάλαβαν. Και, αποδεικνύοντας ότι πάνω από τη Μέρκελ βάζει τον ιταλικό λαό και την υγεία του, η κυβέρνηση της χώρας όχι μόνο απέσυρε τη ρύθμιση της δραστικής, αλλά έκανε στροφή –σχεδόν- 180 μοιρών. Στο εξής, οι Ιταλοί γιατροί θα αναγράφουν σε κάθε συνταγή τους, ΠΡΩΤΑ την εμπορική ονομασία του φαρμάκου που προορίζεται για τον ασθενή τους και ΜΕΤΑ τη δραστική ουσία. Με αυτό τον τρόπο:
-          Ο γιατρός θα γνωρίζει ποιο συγκεκριμένο φάρμακο θα καταλήγει στον οργανισμό του ασθενούς του.
-          Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, επί μακρόν «ρυθμισμένοι» σε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, δε θα αναγκάζονται να «απορυθμίζονται», με κίνδυνο ακόμη και μοιραίες παρενέργειες.
-          Διασφαλίζεται η ποιότητα των σκευασμάτων που θα λαμβάνουν οι Ιταλοί ασθενείς, αφού η συνταγογράφηση δραστικής νομοτελειακά «ταΐζει» τους ασθενείς με τα πιο φθηνά, ανώνυμα γενόσημα, που παράγονται υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες σε υπόγεια της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και της Κίνας. Πρόκειται για τα ίδια σκευάσματα που έχουν προκαλέσει ακόμη και μαζικούς θανάτους στο Πακιστάν, ενώ έχουν επανειλημμένα αποσυρθεί και από την αγορά των ΗΠΑ, αφού εντοπίστηκε ακόμη και αντικαταθλιπτικό που προκαλούσε τάσεις αυτοκτονίας.
Η εξελίξεις στην Ιταλία επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το θέμα η ελληνική κυβέρνηση, που θυσίασε την Υγεία του ελληνικού λαού για να κερδίσει ένα «χτύπημα στην πλάτη» κατά την επίσκεψη Μέρκελ.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, εκτός από τις τεράστιες συνέπειες που έχει η συνταγογράφηση δραστικής στον Ελληνα ασθενή, σημαίνει και την οριστική ταφόπλακα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ο κλάδος με τα υψηλά στάνταρ παραγωγής (που πρόσφατη διεθνής μελέτη χαρακτήρισε ως το «ανερχόμενο αστέρι» της ελληνικής οικονομίας) δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο επιλογής θα είναι η πάμφθηνη τιμή και η αδιαφορία για την ποιότητα θα είναι πλήρης.
Έτσι, οι ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκου θα βάλουν λουκέτο και 20.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας και την απώλεια των εσόδων από τη φορολόγηση μισθών και επιχειρηματικών κερδών. Κι όλα αυτά, σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, όταν –υποτίθεται ότι- ψάχνουμε τα έσοδα με το τουφέκι.
Όμως η καταστροφή δεν εξαντλείται σε αυτά. Από τη στιγμή που οι ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων ανώνυμων γενοσήμων θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, εξουδετερώνοντας τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, κατά την πάγια τακτική τους, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων τους. Μαζί τους θα εκτοξευτεί και η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου, την οποία –υποτίθεται ότι- κόπτεται να μειώσει ητρόικαΜηδέν εις το πηλίκον δηλαδή.
Η ιταλική κυβέρνηση έβαλε πάνω από όλα τις ζωές των Ιταλών πολιτών.
Η ελληνική, που συνεχίζει να επενδύει στο θάνατο του Ελληνα, δεν αναλογίζεται με πόσο μελανά χρώματα θα γραφτεί στην Ιστορία;

newsbomb