9.1.13

Θρίλερ με το στικάκι της λίστας Λανγκάρντ


diotiskapeleris
Στις αρχές Ιουλίου του 2011 φέρεται να εχει αντιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πήγες, το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και περιέχει το αλλοιωμένο αρχείο της λίστας Λαγκαρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιγραφή έγινε έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν την επακόλουθη ανάληψη του υπουργικού θώκου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.
Ο ίδιος ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πως παρέδωσε το επίμαχο στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη, αλλοιωμένη αντιγραφή του Ιουλίου 2011 δεν αποκλείει την ύπαρξη προηγούμενων αλλοιώσεων, στο πλαίσιο προγενέστερων αντιγραφών. Με λίγα λόγια μπορεί να υπάρχουν πολλά στικάκια…
Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, με έγγραφο τους προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αρνούνται να εισέλθει στις έρευνες για τη λίστα η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αυτή η εξέλιξη οδήγησε τους οικονομικούς εισαγγελείς να καλέσουν ως υπόπτους αυτή της νόθευσης έγγραφου τους πρώην γενικούς γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.
Πριν από τις εξηγήσεις των δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι δύο Εισαγγελείς έχουν καλέσει σε κατάθεση τις επόμενες ημέρες δύο μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου. Οι δύο υπάλληλοι καλούνται να καταθέσουν αν γνωρίζουν κάτι για τη λίστα που παρέλαβε ο πρώην υπουργός, αν δηλαδή τους ζήτησε να ασχοληθούν με οποιοδήποτε τρόπο με το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο. Η κλήση των δύο μετακλητών υπαλλήλων κρίθηκε αναγκαία, καθώς στην κατάθεση της η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού είπε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν ειδικές γνώσεις πληροφορικής και πιθανολόγησε ότι ίσως ο κ. Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε σε αυτούς για την υπόθεση.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τέσσερις συνεργάτες του πρώην υπουργού που εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς, κανείς δεν γνώριζε κάτι για την πορεία της λίστας που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το 2010. Η διευθύντρια του γραφείου του επιβεβαίωσε απλώς ότι παρέλαβε τον φάκελο με το υλικό και ότι δεν γνωρίζει τίποτε άλλο, ενώ άλλος συνεργάτης του υπουργού φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη του στη ΝΕΤ περί συσκέψεως που έγινε για το θέμα. Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι στην επίμαχη σύσκεψη, στην οποία μετείχε και ο κ. Καπελέρης, ο υπουργός δεν είχε καταλήξει πώς θα χειριστεί την υπόθεση και αν θα έπρεπε να ασχοληθεί με το αρχείο το ΣΔΟΕ ή άλλη υπηρεσία.
Οι δύο Εισαγγελείς σήμερα απέστειλαν έγγραφο προς τον προϊστάμενο τους, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προς τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν διευκρινίσεις για την εντολή που έδωσε προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο υλικό, ενώ φέρονται να παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για «αποκρυπτογράφηση» που έγινε ήδη από ομάδα ειδικών του ΣΔΟΕ.
http://ysterografa.gr