25.1.13

Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ» ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

15
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

  Μιλώντας σε ένα από τα ιστορικότερα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του γιατί «επί 2,5 χρόνια, περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας».

  «Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι΄ αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τα τέλη Φεβρουαρίου να είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί στη ρωσική πλευρά. 

http://www.agioritikovima.gr