14.1.13

Εμπλοκή του Δημ. Ρίζου σε θανατηφόρο τροχαίο


Εμπλοκή του Δημ. Ρίζου σε θανατηφόρο τροχαίο
Σύμφωνα με την Τροχαία Καλλιθέας που χειρίζεται την υπόθεση, ο Δ. Ρίζος οδηγούσε το τζιπ του στην παραλιακή οδό και στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Ζαΐμη φαίνεται πως παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν 85χρονο. Ο άτυχος άνδρας, που όπως δήλωσαν οι συγγενείς του ήταν συγγραφέας, κατέληξε στην άσφαλτο από τα τραύματά του.
Ο εκδότης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Ευελπίδων και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Δ. Ρίζος υπεβλήθη σε εξετάσεις αίματος και ούρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος-εκδότης υποστήριξε στον εισαγγελέα υπηρεσίας πως δεν αντιλήφθηκε ότι το δικό του αυτοκίνητο τραυμάτισε θανάσιμα τον 85χρονο. Παραδέχθηκε ότι ο ηλικιωμένος ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε πρώτα θανάσιμα από άλλο όχημα.
Για τον λόγο αυτόν, πάντως, οι Αρχές διέταξαν να γίνει πραγματογνωμοσύνη, για να καταγραφούν αναλυτικά οι συνθήκες του τροχαίου. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πηγές, στο «καπό» του αυτοκινήτου του Δ. Ρίζου η Τροχαία διαπίστωσε «βαθούλωμα».
Η αρμόδια υπηρεσία αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.
ethnos