25.1.13

Τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό - Οι πρώτες εικόνες



Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση.

'Ανδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.






Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν απο τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.



Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.



Η ευρύτερη περιοχή των Σεπολίων θυμίζει «φρούρειο» μια και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί εκατοντάδες μέτρα μακριά από το αμαξοστάσιο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν ούτε στους συγκεντρωμένους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους απεργούς του μετρό, αλλά ούτε και στα τηλεοπτικά συνεργεία να πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις του μετρό.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έχουν προαναγγείλει γενικό μπλακ άουτ στις δημόσιες συγκοινωνίες, μετά την κυβερνητική απόφαση για επίταξη και επιστράτευση.

Για την Παρασκευή (25/1), έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα Μέσα Μεταφοράς και παναττική πανεργατική στάση εργασίας (12:00 -16:00) από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Τις παραπάνω κινητοποιήσεις στηρίζει και καλύπτει η ΓΣΕΕ.

Για την Παρασκευή, χειρόφρενο σηκώνουν ο Προαστιακός, και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό και στα τρένα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο (26/1) έως και την Τρίτη (29/1), εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

real