8.1.13

Κατάργηση των φοροελαφρύνσεων για τους βουλευτές ζητάει η Δημοκρατική Αριστερά


Κατάργηση των φοροελαφρύνσεων για τους βουλευτές ζητάει η Δημοκρατική Αριστερά. Διαπιστώνει και κακοδιαχείριση στους πόρους του ΕΣΠΑ


Την κατάργηση των προνομιακών ρυθμίσεων στη φορολογία των βουλευτών ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία σημειώνει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ισότιμη φορολογική μεταχείριση για όλους τους πολίτες.
Συγκεκριμένα η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η ισότιμη φορολογική αντιμετώπιση όλων των πολιτών είναι αναγκαία. Για αυτό πρέπει να καταργηθούν οι προνομιακές ρυθμίσεις στη φορολογία των βουλευτών. Η αποζημίωσή τους και οι πάσης φύσεως αποδοχές που προκύπτουν από το λειτούργημά τους πρέπει να φορολογούνται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες». 


Κακοδιαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ
Εν τω μεταξύ, με ξεχωριστή ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά διαπιστώνει κακοδιαχείριση στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «καθυστέρηση στην πληρωμή των δεκάδων χιλιάδων ανέργων που συμμετείχαν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, λόγω της αδυναμίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα».
Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Εργασίας πρέπει να αναζητήσει τρόπο για την άμεση καταβολή των χρημάτων στους ανέργους που απασχολήθηκαν και σημειώνει ότι «πρέπει επίσης να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα και στον ΟΑΕΔ να υλοποιεί τέτοια προγράμματα, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα ανεπάρκειας των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης».
http://www.eklogika.gr