19.1.13

Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

φωτο αρχείου Efenpress

Μόνο με μια φράση μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που έγινε χθες στη Βουλή , την υπερψήφιση δηλαδή με 166 ψήφους υπέρ, 123 κατά και 1 «παρών» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση :
Άφες αυτοίς…ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν  την αρχή και όλα τα άρθρα για  τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές  ψηφοφορίες.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο  και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση ούτε στην ψηφοφορία.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο  Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί  της αρχής και δήλωσε «παρών»  επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση  τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης,ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης. «Ναι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Κουτσούκος.
Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), Αντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.
Μακάρι – για τη χώρα και για  το λαό μας - να αποδειχτεί  σε εύλογο χρονικό διάστημα κι όχι το…2025…  ότι αυτοί που υπερψήφισαν, είχαν  δίκιο. Γιατί αν δεν είχαν, αν τα πράγματα οδηγηθούν στην πλήρη υποτέλεια  και εξάρτηση της Ελλάδος χωρίς  μάλιστα ανάπτυξη και βελτίωση του  βιοτικού επιπέδου μας, τότε τουλάχιστον  εκατόν εξήντα τόσοι Έλληνες πολιτικοί  θα παραδοθούν στη χλεύη της ιστορίας κι όσες συγγνώμες κι αν ζητάνε, γονατιστοί, δεν θα γλυτώσουν από τον εξευτελισμό. Και φυσικά, τα λεγόμενα κόμματα  εξουσίας, ας μην εκπλαγούν καθόλου  όταν δουν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Και  κυρίως, ας μην προσπαθήσουν να μας  βγάλουν τρελούς.
Η χτεσινή υπογραφή της θανατικής  μας καταδίκης, ήδη εμφανίζεται ασχολίαστη και υποβαθμισμένη από τα Μ.Μ.Ε. Αλλά ΕΣΕΙΣ κι ΕΜΕΙΣ ξέρουμε καλά τι  έγινε. Και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Βεβαίως υπάρχει και μια καλή είδηση, ευχάριστη, σωστή και δίκαιη που πέρασε η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Παίρνει πίσω ένα φόρο: Παίρνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών το φόρο πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.
Κι όπως έλεγε το τραγούδι που  ακούσαμε…Για το Καλό μας. Επίσης για  το καλό μας…Εντός των ημερών διορίζονται και τυπικά οι επίτροποι - ελεγκτές στις τράπεζες που έχουν λάβει κρατική στήριξη. Οι επίτροποι που θα έχουν όλες τις εξουσίες που έχει και η διοίκηση μίας τράπεζας, θα διοριστούν από την τρόικα .
Επίσης, αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ όπου του απονεμήθηκε βραβείο.
Επίσης…Έρχεται νέο χαράτσι για τους οδηγούς. Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον από 440 έως 5.380 ευρώ.
Επίσης…τη νύχτα…Ένας 35χρονος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, πήδηξε τα μεσάνυχτα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος 4ου ορόφου στο οποίο έμενε στην Καλλιθέα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα της οδού Λασκαρίδου. Αιτία: Τα χρέη.
Τι άλλο να σας πω;

dimitrios konstantaras