4.1.13

Αντιδράσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Καραγιαννίδη για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες


Εντονες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη: «Εχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει» είπε ο βουλευτής μιλώντας στον Βήμα 99,5. 

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αμέσως μετά τον εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, απευθυνόμενος προφανώς στους κουκουλοφόρους, κατέστησε σαφές πως, για να αναβαθμιστούν και εκείνοι σε βουλευτές του κόμματος, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον δύο ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και να έχουν εντρυφήσει στον 'Τσελεμεντέ του αναρχικού'.

» Επιβεβαιώνοντας, έτσι, πλήρως την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους. Και ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Ελληνες, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία».

Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε: «Απογοήτευση και θλίψη προκαλούν ανεύθυνες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Σκουρλέτη πριν από λίγες ημέρες και του κ. Καραγιαννίδη σήμερα, με τις οποίες νομιμοποιούν πολιτικά την χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ».

Η Χρυσή Αυγή σε δική της ανακοίνωση τονίζει: « Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να βάζουν τα ρόπαλα και τα μπουκάλια όπου επιθυμούν. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να υποθάλπουν τρομοκράτες, παράνομους καταληψίες δημοσίων κτιρίων και καταστροφείς της περιουσίας φτωχών βιοπαλαιστών».

Οι δηλώσεις


«Εχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει» είπε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης. 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτη, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε: «Τα ρόπαλα αυτά είναι σε αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα. Επειδή στην τελευταία διαδήλωση για τη Μέρκελ ήμουν μπροστά σε σύλληψη 17 πιτσιρικάδων από την αστυνομία με μόνο κριτήριο ότι είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καταλαβαίνετε ότι η πολιτεία έχει περάσει σε άλλες μεθόδους».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στην βίλα Αμαλία την χαρακτήρισε «προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές» και συμπλήρωσε ότι «είναι αγκάθι στο μάτι της Χρυσής Αυγής γιατί εκείνο το συγκεκριμένο σημείο προστάτευε μετανάστες και οποιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα. Οι άστεγοι της περιοχής μπορούσαν να βρουν κατάλυμα, για να κοιμηθούν και η νεολαία μπορούσε να παρακολουθήσει μια συναυλία ή εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής».

«Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη, όταν και αν θα γίνει η δίκη» κατέληξε.
tanea