22.1.13

Εμπλοκή της "Γερμανός" στο σκάνδαλο των υποβρυχίων!

Εμπλοκή της "Γερμανός" στο σκάνδαλο των υποβρυχίων!Εντοπίστηκε περίεργη κατάθεση 1,4 εκατ. ευρώ, από εταιρεία συμφερόντων Γερμανού στον λογαριασμό εταιρείας του ήδη προφυλακισμένου Σαχπατζίδη

Οσμή σκανδάλου αλλά και δυσοσμία συγκάλυψης πίσω από την εμπλοκή θυγατρικής της "Γερμανός" στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Παρότι ο ανακριτής έχει καλέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας να απολογηθούν, υπάρχει μία περίεργη σιωπή για την εξέλιξη της υπόθεσης την στιγμή που βασικοί συντελεστές της όπως ο Τσοχατζόπουλος και ο Σαχπατζίδης βρίσκονται ήδη στον Κορυδαλλό.
Η υπόθεση κρίθηκε άκρως σοβαρή από τον ανακριτή κύριο Γ. Μαλλή που ζήτησε αμέσως τον διαχωρισμό της ώστε να γίνει ξεχωριστή έρευνα για την εν λόγω εταιρεία και όσους μπορεί να εμπλέκονται στην διακίνηση μαύρου χρήματος.

Το αίτημα έγινε δεκτό  με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμ. 3868) που δέχεται τον διαχωρισμό της κύριας δικογραφίας και ουσιαστικά επιτρέπει στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή να προβεί σε έρευνα για τον ρόλο του εν λόγω επιχειρηματία και άλλων προσώπων που προέκυψε ότι εμπλέκονται στην λεγόμενη επιχείρηση απόκρυψης μεγάλων χρηματικών ποσών που είχε στηθεί μέσω δεκάδων εταιριών για να μην «φαίνονται» οι παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.
Τα στοιχεία - φωτιά:
Η έρευνα ξεκίνησε από τον εντοπισμό κατάθεσης 1,4 εκ. ευρώ περίπου, από εταιρεία συμφερόντων του Π. Γερμανού στον λογαριασμό εταιρείας του ήδη προφυλακισμένου Σαχπατζίδη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία η LUDWIG SA, έστειλε έμβασμα 1,5 εκ. Ευρώ στην εταιρεία S.D.G.S.r.I. που λειτουργούσε ως πλυντήριο για το μαύρο χρήμα του πρώην υπουργού. Η πρώτη απολογία στελέχους της "Γερμανός" μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει, αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει την πληρωμή ως ..."επιστροφή προκαταβολής επένδυσης σε επιχειρηματία"!
Θα έπρεπε όμως να είχε προηγηθεί αντίστοιχη κατάθεση από την εν λόγω εταιρεία για να σταθεί κάτι τέτοιο.
Η υπόθεση όμως αποκτά μεγάλο βάθος στο οποίο θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων. Αυτό φαίνεται από το απόσπασμα καταθέσεων στελεχών της Feerostaal που ομολογούν εμπλοκή σε πολλαπλάσια διακίνηση ποσών εκ των μαύρων ταμείων. Η δικαιολογία που επικαλούνται, δείχνει και το μέγεθος της σήψης:
“Στελέχη της Ferrostaal κατέθεσαν ότι χρησιμοποίησαν αυτές τις εταιρείες επειδή μια ελληνική εταιρεία κατασκευής μπαταριών για τα υποβρύχια (Γερμανός) δεν παρέδιδε παραστατικά επικαλούμενη το στρατιωτικό απόρρητο (!). Αλλά η δικαιολογία αυτή δεν έγινε πιστευτή ούτε από τις γερμανικές αρχές ούτε από εκείνους που διενήργησαν τον πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας.”
Αναμένεται να δούμε σε ποιά χέρια κατέληξαν αυτά τα ποσά.
nb


http://www.newsbomb.gr