15.1.13

Δωράκι του ΥΠΟΙΚ σε εφοπλιστές και «σκαφάτους»

Δωράκι του ΥΠΟΙΚ σε εφοπλιστές και «σκαφάτους»Efenpress: Θα πληρώνουν τα ΙΧ και όχι οι θαλαμηγοί; Δεν ντρέπεστε;

Πήρε πίσω το φόρο πολυτελείας στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής!!!

«Δωράκι» σε εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες έκανε το υπουργείο Οικονομικών παίρνοντας πίσω το φόρο πολυτελείας.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση – σκάνδαλο που ελήφθη τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών προκαλεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες που βλέπουν τους έχοντες να τη βγάζουν ξανά «καθαρή». 
Οι «σκαφάτοι» λοιπόν βγήκαν στον… «αφρό» από την απόφαση του κ. Στουρνάρα και το «μάρμαρο» καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι που με αυτά που καλούνται να πληρώσουν θα βρεθούν στον… «πάτο».
Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής λοιπόν δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας ή έκτακτη εισφορά, όπως προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή.
Επίσης δεν θα πληρώσουν ούτε οι ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται επιβατηγά ή εμπορικά πλοία ακτοπλοΐας. Με προσθήκη που κατέθεσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας, αυτές οι δύο κατηγορίες υποχρέων εξαιρούνται.
Σε τροπολογία που είχε ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο, προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, ΙΧ αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, πισινών κ.ά.
Σύμφωνα με τη νέα προσθήκη του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, από τις επιχειρήσεις του ναυτιλιακού τομέα έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν μόνον οι ασχολούμενες με συμπληρωματικές δραστηριότητες (ναύλωση, ασφάλιση, μεσιτεία, αγοραπωλησίες πλοίων).
Εκτός των ακτοπλοϊκών εταιριών, απαλλάσσονται επίσης οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία και έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας.
Γιατί άραγε το υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω άρον - άρον τη συγκεκριμένη διάταξη; Γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους «δύστυχους» εφοπλιστές; Μήπως το υπουργείο υπέκυψε σε «άνωθεν» πιέσεις;
Γιατί κύριε Στουρνάρα και κύριε Σταϊκούρα τέτοια κοροϊδία μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού και μάλιστα ανερυθρίαστα;
Δεν είδαμε να σας παίρνει ο πόνος για τα δεινά του ελληνικού λαού. Το μόνο που ξέρετε να ζητάτε είναι να βάλουν πλάτη οι πολίτες. Αλλά φαίνεται πως τα golden boys και οι σκαφάτοι δεν ανήκουν στο λαό. Ανήκουν σε μια «ελίτ» την οποία υπηρετείτε και σας κάνει ότι θέλει.
Συγχαρητήρια, το καλοκαίρι θα τσιμπήσετε και εσείς κανένα ψαράκι που θα πιάσουν με τις σκαφάρες τους οι «μεγαλοκαρχαρίες»!

newsbomb.gr