11.1.13

Για να μη γίνετε για μια ακόμη φορά ηθικοί αυτουργοί που θα οδηγήσετε ανθρώπους στην αυτοκτονία...



ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Σταυρούλα Ξουλίδου, στη συζήτηση που έγινε σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
 «Απευθυνόμενη στους ‘’Ανθρώπους’’ πολιτικούς και Έλληνες του κοινοβουλίου αυτού:

 Για να μη γίνετε για μια ακόμη φορά ηθικοί αυτουργοί που θα οδηγήσετε ανθρώπους στην αυτοκτονία, σας καλώ να σταθείτε προ των ευθυνών σας. Να τιμήσετε τώρα τα παντελόνια που φοράτε».

«Πρόκειται για το φορολογικό του 2013 και την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στη φορολόγηση των ανέργων από το πρώτο ευρώ μέσω των τεκμηρίων.
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται εισφορά  αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν  ακόμη και άνεργοι. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιος υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια, και ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για όποιον μένει σε σπίτι που είναι στο όνομά του. Θα έχει τεκμήριο, ανάλογα με τα τετραγωνικά για την κατοικία του και φυσικά θα πληρώσει επιπλέον φόρο.
Όλα αυτά συμβαίνουν στους 1,75 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
Ουσιαστικά είναι σαν να λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι αφού είναι άνεργοι θα πρέπει να είναι  και άστεγοι και ενδεχομένως  υπόδικοι ή και μελλοντικοί φυλακισμένοι αφού είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν  να αποπληρώσουν την φορολογική τους υποχρέωση.
Αν περάσει αυτό το δυσβάσταχτο  μέτρο χιλιάδες συνάνθρωποί μας  θα βρεθούν μπροστά στην άβυσσο της  οικονομικής καταστροφής, χιλιάδες περιουσίες που χτίστηκαν με κόπο θα δημευθούν, χιλιάδες οικογένειες  και οικογενειακές σχέσεις θα διαλυθούν. Ήδη η απόγνωση που  ζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι μεγάλη και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη με την φορολογία που τους περιμένει. 
Κοινωνικός  ιστός! - Μάλιστα!
  Ποιός κοινωνικός ιστός; 

Όπου θα πεθαίνει ο κόσμος στα πεζοδρόμια; Οι οποίοι θα είναι οι νέοι  25-  30- 35 χρονών; Όπου θα καταλήξουν τα παιδιά μας στα χάπια και στις βουτιές απ΄τα παράθυρα;
Ανάπτυξη!-
Ποια  ανάπτυξη;
Όπου  θα υπάρχουν αμέτρητες ουρές ανθρώπων στα συσσίτια; Όπου η μοναδικές  βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι μόνο αυτές που κατασκευάζουν λουκέτα;
Υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού κώδικα! –Επιθανάτιος ρόγχος!
Κάθε  μέρα!
Πραγματικά !
Κάθε  μέρα αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν αιτήσεις για υπαγωγή στο  άρθρο 99!
Μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης!
Επιχειρήσεις με Ελληνικά Προϊόντα που με αυτά μεγαλώσαμε και μεγάλωσαν αμέτρητες γενιές Ελλήνων γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι, δεν θα υπάρχουν πια
Πρέπει να δούμε κατάματα το πρόβλημα της ανεργίας που όχι μόνο αποτελεί από μόνο του ανοιχτή πληγή αλλά μολύνεται και επιδεινώνεται με τη άδικη και παράλογη φορολογία των ανέργων.
Η εφαρμογή των μνημονίων οδηγεί σε πλήρη διάλυση την ελληνική οικονομία . Με κύρια χαρακτηριστικά την ύφεση  την ανεργία, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους  και την πτώχευση της  Ελληνικής οικογένειας.
Τώρα  βέβαια βρισκόμαστε στο δεύτερο  στάδιο, αυτό της λεηλασίας της  δημόσιας περιουσίας και στην μετατροπή  της χώρας σε προτεκτοράτο των  δανειστών. 
Το φορομπηχτικό αυτό σχέδιο νόμου που τιμωρεί και εξοντώνει την μεσαία τάξη, τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τα παιδιά , κουβαλάει πάνω του ένα δυσβάσταχτο φορολογικό βάρος το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτο και ανίκανο να εισπραχθεί σε μια χώρα που θα ζήσει για έκτο χρόνο στην ύφεση με πολίτες εξαντλημένους φοροδοτικά και εξαθλιωμένους.
Μια και μόνο είναι η εντολή προς τη μνημονιακή συγκυβέρνηση:

ΦΟΡΟ-ΑΡΠΑΞΤΕ και ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!»