2.1.13

Έκανε καυσόξυλα ένα δάσος βελανιδιές!



Πρωτοφανή οικολογική καταστροφή προκάλεσε στο περιβάλλον του Ξηρόμερου ένας αδίστακτος λαθροϋλοτόμος που ρήμαξε δεκάδες βελανιδιές από το τοπικό δάσος για να πουλήσει τη ξυλεία ως κούτσουρα για το τζάκι! Όταν εντοπίστηκε, είχε ήδη κόψει τέσσερις τόνους καυσόξυλα!

Οι άνδρες του Δασαρχείου Αγρινίου που περιπολούσαν στη δασική έκταση, εντόπισαν στην περιοχή Όχθια το φορτηγό με το οποίο μετέφερε την παράνομη ξυλεία ο 55χρονος επαγγελματίας από το Αγρίνιο και αμέσως το ακινητοποίησαν για έλεγχο. Στην καρότσα του φορτηγού βρήκαν τους τέσσερις τόνους χλωρών ξύλων.


Ο δράστης ομολόγησε ότι τα είχε κόψει από το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη υλοτομία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η ξυλεία και το φορτηγό κατασχέθηκαν.

Μια μάντρα ξυλείας χτύπησαν άγνωστοι έξω από τον Τύρναβο, αλλά όχι για να κλέψουν καυσόξυλα καθώς φαίνεται πως διέθεταν… καλοριφέρ! Στόχος των δραστών που παραβίασαν την περίφραξη ήταν τα φορτηγά της επιχείρησης που ανήκει σε έναν 32χρονο, από τα οποία «ρούφηξαν» 300 λίτρα πετρελαίου! Φεύγοντας, ξήλωσαν και πήραν μαζί τους τις μπαταρίες επτά φορτηγών και διάφορα μικροεργαλεία.
http://www.aegeantimes.gr