3.1.13

Το έγκλημα με τη λίστα Λαγκάρντ

Το έγκλημα με τη λίστα ΛαγκάρντΑπό τις πρώτες έρευνες του ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ φάνηκε το μέγεθος του εθνικού εγκλήματος, που διέπραξαν όσοι την πήραν στα χέρια τους και φρόντισαν να την κρύψουν ή να την απαξιώσουν, ώστε να μείνουν ανέγγιχτοι οι φοροφυγάδες.

Από στελέχη του ΣΔΟΕ και εισαγγελικές πηγές διαχέεται από χθες η πληροφορία ότι από τους 2062 καταθέτες που καταγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ, μεγάλο μέρος από αυτούς δεν μπορεί τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους στην ελβετική τράπεζα, από όπου προέρχεται η λίστα Λαγκάρντ.
Δηλαδή όλοι αυτοί οι πλούσιοι Έλληνες που φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω από τη χώρα, καταφέρνοντας έτσι ένα πισώπλατο χτύπημα στην εθνική οικονομία, δεν φορολογήθηκαν για τα ποσά αυτά που δεν δήλωσαν ποτέ σε πόθεν έσχες ή τις φορολογικές του δηλώσεις.

Δηλαδή έκλεψαν το κράτος και οδήγησαν σε ασήκωτα βάρη, για να καλυφθούν οι τρύπες στην εθνική οικονομία που δημιούργησαν αυτοί οι φοροκλέφτες, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.
Καραμπινάτο έγκλημα δηλαδή σε βάρος συνανθρώπων τους. Αλλά αυτή η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ παίρνει διαστάσεις εθνικού εγκλήματος για όσους πήραν τη λίστα στα χέρια τους, την «έπνιξαν», την έκρυψαν, την απαξίωσαν, έσβησαν ονόματα από αυτή και ουσιαστικά δεν επέτρεψαν στο ελληνικό κράτος να κρατήσει τα νόμιμα από αυτούς τους λεφτάδες, που έκρυψαν ποσά και τρόπο απόκτησής τους για να μην φορολογηθούν.
Άρα δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου. Είναι και ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Είναι και ο Βενιζέλος που την κράταγε σπίτι του. είναι και οι Διώτης και Καπελλέρης. Είναι και όποιοι άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ (γιατί κάποιοι είναι βέβαιο ότι τη γνώριζαν και «έκαναν την πάπια» κατά το κοινώς λεγόμενο).
Και τώρα τι; Απλή η απάντηση. Στο σκαμνί οι πολιτικοί που παρανόμησαν σε βάρος του εθνικού συμφέροντος και να αφήσουν όλοι τις ανοησίες και υποκρισίες περί παραγραφής του αδικήματος. Και τιμωρία αυστηρή με βαριά πρόστιμα σε όσους αποκαλυφθούν μέσω λίστας Λαγκάρντ ότι έκλεβαν το κράτος.
Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση και κανένα μένος κατά Παπανδρέου, Βενιζέλου και άλλων πρωταγωνιστών της αξέχαστης εκείνης εποχής 2009-2011. Αλλά αυτή τη φορά θα υποστηρίξω και εγώ ότι δεν έχει καθόλου άδικο ο ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει ότι το όργιο με τη λίστα Λαγκάρντ δεν αφορά μόνο τον Παπακωνσταντίνου που τον βρήκαν εκτεθειμένο και άρα βολικό για να τον ξεσκίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το όργιο με τη λίστα έχει και άλλους πρωταγωνιστές, με συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις, γιατί κανένας από αυτούς που γνώριζαν δεν έκαναν τίποτα να ενεργοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ για να έχει εισπράξει τώρα το κράτος αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια από τους φοροκλέφτες πλούσιους και να υπάρχει κάποια ελάφρυνση, έτσι, στα βάρη που πρέπει τώρα να σηκώσουν οι ανυπεράσπιστοι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.


newsbomb.gr