13.1.13

Δημογέροντος Σκέψεις

ΣΥΡΙΖΑ και Σκόπια
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Μάθιου Νίμιτς, υπεύθυνου για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις.

Η κ. Δούρου που φιλοδοξεί να παρασημοφορηθεί μια μέρα ως Υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λύσει με πατριωτικό τρόπο το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων. Να θυμίσω όμως ότι μιλάμε για το ίδιο κόμμα, του οποίου βουλευτής (η κ. Ι. Γαϊτάνη) δήλωσε πως το αδιέξοδο στο εν λόγω θέμα βασίζεται στην επεκτατική και ιμπεριαλιστική πολιτική της Ελλάδος, στα Ελληνικά οικονομικά και καπιταλιστικά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η ίδια μας είχε υπενθυμίσει ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν ήδη το όνομα Μακεδονία σε δημόσιες ομιλίες τους.

Άρα προφανώς η κ. Δούρου μπορεί να δώσει τη λύση, μιας και το κόμμα της φαίνεται να την έχει βρει ήδη!

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Ο τέως Υπουργός
Ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να μην ξέρει πια τι ακριβώς λέει για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Έχοντας παραδεχθεί ότι κάποιος όντως αφαίρεσε συγγενικά του ονόματα όσο η λίστα ήταν στην κατοχή του, το μόνο λογικό που του απομένει είναι να πιστέψουμε πως κάποιοι τον παγίδεψαν και να τον λυπηθούμε.

Τα λάθη της άθλιας μεταπολίτευσης που ζούμε σήμερα όμως, με τα σάπια κόμματα και όλους τους φαύλους πολιτικούς δεν θα τα πληρώσει σίγουρα ο κ. Παπακωνσταντίνου διότι τα πληρώνουν καθημερινά οι Έλληνες Πολίτες.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο άνθρωπος αυτός ήταν και υποψήφιος βουλευτής στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία...

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Η αθλιότητα των κομμάτων
Διεγράφησαν από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ οι κ. Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς.

Ο λόγος ήταν απλός: επειδή διαφώνησαν με τον κομματάρχοντα κ. Φ. Κουβέλη και θέλησαν να ψηφίσουν για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Ε. Βενιζέλου. Αυτό δηλαδή που επιθυμούν και στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες Πολίτες.

Τα σάπια κόμματα όμως συνεχίζουν να μην απογοητεύουν και δίχως να συσταθεί κάποιο συλλογικό όργανο της ΔΗΜΑΡ ή κάποια συλλογική διαδικασία, οι βουλευτές διεγράφησαν επειδή αυτές ήταν οι επιθυμίες του κομματο-ηγέτη της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλη.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Ο Γιάννος
Μέγας πρασινοφρουρός, βαρώνος του ΠΑΣΟΚ και συστημικό πρωτοπαλίκαρο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, όταν αναφέρθηκε το όνομά της οικογένειας του για καταθέσεις στην Ελβετία, ο ίδιος απειλούσε με μηνύσεις κατά των συκοφαντών. Τώρα όμως που η αλήθεια αποκαλύπτεται, σπεύδει να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η γυναίκα του διατηρούσε κρυφά τα χρήματα εκεί και ο ίδιος δεν το γνώριζε. Ίσως για να του κάνει έκπληξη.

Ίσως.. Αλλά δεδομένου της "σκιερής" χρηματοδότησης του "Ιδρύματος" του τέως υπουργού, καθώς και του αντικειμένου και των δράσεων του Ιδρύματος αυτού, αλλά και δεδομένου του πολιτικού του βιογραφικού σε ένα από τα πιο απεχθή πολιτικά κόμματα στην ιστορία, ίσως και όχι...

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Οι πάντα αθώοι
Επειδή μου το ζητήσατε, μπορείται να βρείται αναλυτικά τον περίφημο και πολιτικά χυδαίο "νόμο περί ευθύνης Υπουργών" εδώ.

Η απόλυτη προσβολή στον Πολίτη, η υβριστική χυδαιότητα που ονομάζεται "νόμος" μπορεί να περιγραφεί απλά και ως εξής:
“Οι δικογραφίες με αναφορές σε ευθύνες υπουργών διαβιβάζονται αμελλητί,ενώ η  κοινοβουλευτική διαδικασία ενεργοποιείται αφού πρώτα κατατεθούν στον πρόεδρο της Βουλής τριάντα υπογραφές βουλευτών (αλλιώς θεωρείται απαράδεκτη) με τις οποίες ζητούν τη δίωξη των πολιτικών προσώπων που προέκυψαν από τη δικαστική διερεύνηση. Η διαδικασία συνεχίζεται, εάν υπέρ της διερεύνησης ψηφίσει η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, αλλιώς η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Εάν, λοιπόν, η Βουλή ψηφίσει θετικά, ανατίθενται σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο ο έλεγχος των στοιχείων. Στη συνέχεια, εάν το γνωμοδοτικό συμβούλιο αποφασίσει ότι συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης, τότε η Ολομέλεια, ξανά με πλειοψηφία 151 βουλευτών, ψηφίζει για τη σύσταση ή μη προκαταρκτικής επιτροπής”

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
http://www.dimokratiaideon.com/