19.1.13

"Η γιορτή και το πανηγύρι του Αγ. Αντωνίου στην Στενή Τήνου"


Εορτάστηκε και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Αντωνίου στη Στενή με  εκκλησιαστική χαρμόσυνη μεγαλοπρέπεια και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της ενορίας. 

Ωστόσο η φετινή εορτή είχε μία ιδιαιτερότητα. Το γιορτινό τραπέζι που συνήθως περιμένει τους επισκέπτες του χωριού στα σπίτια των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε  στην "Αίθουσα" δίπλα από την εκκλησία, με τη συνδρομή σχεδόν όλων των νοικοκυριών του Καμαριού. 





 

Όταν πριν από λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία υποδοχής του κόσμου ξεχωριστά στα σπίτια, για διάφορους λόγους, τότε με πρωτοβουλία της ενοριακής επιτροπής  αποφασίστηκε να γίνει από κοινού η διοργάνωση του τραπεζιού.

 

Όντως και με μεγάλη προθυμία ο καθένας ανέλαβε να φέρει εις πέρας το δικό του κομμάτι, προμήθειες, εργασίες, σερβίρισμα, μαγείρεμα κ.α. 


Το κρασί που δεν περίσσεψε... και τα τραγούδια που ακούγονταν ως αργά το βράδυ επιβεβαίωσαν, όχι μόνο την επιτυχία της γιορτής, αλλά ότι  για άλλη μια φορά ότι η ανιδιοτελής συνεργασία πετυχαίνει και είναι ακόμα πιο σημαντική σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε.

 


Είναι ακόμα πιο σημαντικό σε ένα μικρό οικισμό οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή μέσα απο κοινές δράσεις και προσπάθειες.  Το εγχείρημα απέδωσε και κατά γενική ομολογία ήταν όλοι ευχαριστημένοι, συμμετέχοντες και οι αρκετοί επισκέπτες. 

Όπως κάθε φορά θα αποτίσουμε φόρο τιμής στις νοικοκυρές δίοτι αυτές σηκώσαν το μεγαλύτερο βάρος από το κοινό φορτίο.


Και του χρόνου με υγεία και όρεξη!!