26.1.13

 Καταζητείται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


akis
Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ αλ – Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-MI.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι κυπριακές αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Ζιγιάντ αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στην λίστα των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Σύρος επιχειρηματίας είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταγράφεται η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι “μίζες” εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζιγιάντ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.
http://ysterografa.gr/