12.1.13

Πορεία των ταξί χτες στη Θεσσαλονίκη


Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί ταξιτζήδες, οι οποίοι απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό.
Το ραντεβού, στο οποίο ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες αυτοκινητιστές, είχε κλειστεί από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Ψελλού και Βασιλίσσης Ολγας. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Γιαννακάκης, μίλησε στους συγκεντρωμένους, εκδόθηκε ψήφισμα και ακολούθησε πορεία των ταξί, μέσω των οδών Β. Ολγας, Β. Γεωργίου, Τσιμισκή, Βενιζέλου, η οποία κατέληξε στο ΥΜΑ-Θ. Μάλιστα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία, τα ταξί δημιούργησαν κομβόι. Οταν έφτασαν στο υπουργείο, αντιπροσωπεία των ταξιτζήδων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργού και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος είναι απελπιστική. Αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση, τη συνεχιζόμενη ύφεση και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταφορά προσώπων που απορρέει από τη μνημονιακή πολιτική», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι ο αυξημένος συντελεστής φορολόγησης, η αύξηση του φόρου επιτηδεύματος, η κατάργηση του αφορολόγητου και ό,τι άλλο προβλέπει το νέο φορολογικό, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της ΔΕΗ και άλλα, φτωχοποιούν κάθε αυτοκινητιστή.
Ο πρόεδρος του «Ερμή» κάνει αναφορά και στις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες παραμένουν υψηλές, με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής στην περίθαλψη, κάτι το οποίο οδηγεί τους αυτοκινητιστές στο να δημιουργούν, παρά τη θέλησή τους, χρέη στον ΟΑΕΕ.
Ντ. Κ.
agelioforos