13.1.13

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου



Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 χτες το βράδυ, στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές. Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.


Σίμος Κεδίκογλου: Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ σχολίασε την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του. «Το να στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά είναι ένα νέο βήμα σε αυτή την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου. 



Και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας οι θιασώτες της βίας με αυτές τις πρακτικές. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Δεν μπορεί να εκθειάζεται η πολιτική βία. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται σε καλή και κακή η πολιτική βία. Δεν υπάρχει καλή πολιτική βία. Δεν υπάρχει χρήσιμη βία. Πρέπει να εξοστρακίσουμε τη βία από την κοινωνία μας».

Νέο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Φωτιά ξέσπασε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε γραφεία της ΔΕΗ στο Μενίδι, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο συνέβη και στα γραφεία της ΝΔ στη Δάφνη. Συγκεκριμένα, στη 01:25 σημειώθηκε η πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην είσοδο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, προκαλώντας υλικές ζημιές. Mισή ώρα αργότερα, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία της ΝΔ στη Δάφνη, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από τη φωτιά προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα άγνωστοι έβαζαν φωτιά σε δύο ΑΤΜ τραπεζών στην περιοχή του Βύρωνα. Το περιστατικό συνέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 82, όπου βρίσκεται το πρώτο ΑΤΜ, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω - στην ίδια οδό στο νούμερο 90 - έβαλαν φωτιά και σε δεύτερο ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Λίγο αργότερα, στις 02:19, ακολούθησαν εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στην ίδια οδό, στη συμβολή της Ναβαρίνου με τη Διδότου, και δεύτερο αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Aπό τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 6 άντρες.
real.gr