12.1.13

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από τη Βουλή γιατί διαφωνούν με την πρόταση του Στουρνάρα



Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διαφωνούν για την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία ζητά ο υπουργός Οικονομικών να ψηφιστούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών του νομοσχεδίου με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Την ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισηγήθηκε ο υπ. οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα αυτό με πλειοψηφία.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος ασκώντας σκληρή κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής», αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο χωρίς αντιρρήσεις.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:
"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γεώργιος Γερμενής και Αντώνης Γρέγος που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών, αποχώρησαν πριν λίγο καταγγέλλοντας την διαδικασία. Η συγκυβέρνηση του μνημονίου θέλει με την διαδικασία του κατεπειγόντως να περάσει την Δευτέρα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκχωρούν στην ουσία εθνική κυριαρχία και καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση Οι Συναγωνιστές κατήγγειλαν την κυβερνητική τακτική -.. παρωδία που υπακούει πιστά στις επιταγές της τρόικα και ξεφτιλίζει κάθε έννοια δημοκρατικού θεσμού Οι κατεπίφαση δημοκράτες τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων, γεγονός που καταγγέλλει και αντιδρά σθεναρά η Χρυσή Αυγή. Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της Χρυσής Αυγής ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. "
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr