5.1.13

Θεσσαλονικη: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί - μέλη εγκληματικής ομάδας


Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις διαμερισμάτων στην περιοχή της Τούμπας  
Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί ως μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε κλοπές σε οικίες
Επίσης συνελήφθη και ένας ομοεθνής συνεργός τους  
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διαρρήξεις τριών (3) διαμερισμάτων, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2012 – Ιανουαρίου 2013, στην περιοχή της Τούμπας.  


Συνελήφθησανπρωινές ώρες χθες (04-01-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 21, 21, 25 και 21 ετών, διότι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν διαμέρισμα οικοδομής στην ως άνω περιοχή, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν μία τηλεόραση. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές σε οικίες. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, διέρρηξαν άλλα δύο (2) διαμερίσματα στην περιοχή της Τούμπας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν φορητές συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.
Σε έλεγχο που έγινε  στους συλληφθέντες καθώς και  σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  στις οικίες τριών εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, φορητές συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων κ.ά), μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες. Κατασχέθηκαν επίσης πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.
Επίσης, στην οικία ενός εκ των δραστών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 20χρονος ομοεθνής τους, ως συνεργός της εγκληματικής ομάδας.
Επιπροσθέτως, ο 20χρονος έχει συλληφθεί ξανά τον Οκτώβριο 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ρόδου για «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας»  και «Νόμο περί όπλων». Έπειτα από την προσαγωγή του αρμοδίως, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή τους σε έτερες περιπτώσεις κλοπών.