17.1.13

ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ Εκτός ΕΛ.ΑΣ. 222 επίορκοι

Οταν οδηγούνταν ο διοικητής του στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ήταν εκεί για να του συμπαρασταθεί. Χθες ήρθε η σειρά του
Διακόσιες είκοσι δύο αποτάξεις έχουν γίνει την τελευταία 4ετία στην ΕΛ.ΑΣ. για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Οι 16 αφορούν αξιωματικούς και οι 206 κατώτερους αστυνομικούς. Πολλές οι υποθέσεις που εκκρεμούν, καθώς δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει. Και ο «χορός» συνεχίζεται...
Οταν οδηγούνταν ο διοικητής του στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ήταν εκεί για να του συμπαρασταθεί. Χθες ήρθε η σειρά του
Πήρε το περιπολικό και «πετάχτηκε για μια δουλίτσα», αλλά συνελήφθη τελικά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από άνδρες του Λιμενικού Σώματος για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Και κάπως έτσι ο αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που πριν από λίγες ημέρες δήλωνε τη συμπαράστασή του έξω από τα δικαστήρια, όπου οδηγούνταν ο διοικητής του κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκε στη θέση του.

Η σύλληψη
Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του 45χρονου ξεκίνησε με τη σύλληψη δύο νεαρών Ρομά, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και 1.106 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.
Οι δύο νεαροί συλληφθέντες είπαν στους λιμενικούς ότι δεν γνώριζαν τα στοιχεία του προμηθευτή τους, αλλά διέθεταν το τηλέφωνό του και σκόπευαν μάλιστα να επικοινωνήσουν μαζί του προκειμένου να του δώσουν τα χρήματα που του χρωστούσαν για την αγορά του χασίς. Ετσι, του τηλεφώνησαν. Το ραντεβού κλείστηκε και όταν ο 45χρονος έφτασε σε αυτό με το περιπολικό και παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο αρχιφύλακας -που ήταν επιφορτισμένος με τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στον Βόλο- ανέφερε πως έπρεπε να πεταχτεί με το περιπολικό σε μια δουλίτσα στο σπίτι του.
Επειτα από έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος -που διενεργούν την προανάκριση- βρήκαν: 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αρχιφύλακα, διέταξε ΕΔΕ σε βάρος του και «ξήλωσε» ολόκληρο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετακινώντας σε άλλες θέσεις όσους υπηρετούσαν εκεί.
Ο διοικητής του 45χρονου, σήμερα προφυλακισμένος, είχε συλληφθεί στις 30 Δεκεμβρίου του 2012 για συμμετοχή στην πολυμελή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται πως είχε δώσει ένα κιλό ηρωίνης σε μέλη κυκλώματος, έπειτα από σύλληψη διακινητή, και εκείνοι του επέστρεψαν ένα μέρος της σε νοθευμένη μορφή. Μαζί με τον 33χρονο αστυνόμο είχαν κατηγορηθεί ακόμη 7 αστυνομικοί.
Διαθεσιμότητα
Από το αρχηγείο της Αστυνομίας ανακοινώθηκε χθες πως ακόμη τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί στην εν λόγω δικογραφία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως και οι υπόλοιποι τρεις συνάδελφοί τους.
Πρόκειται για έναν αστυνομικό υποδιευθυντή, έναν αστυνόμο β', έναν αρχιφύλακα και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κλήθηκαν την Τετάρτη από την ανακρίτρια του 4ου Ειδικού Τμήματος Ναρκωτικών Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να απολογηθούν για την υπόθεση.
enet.gr