29.1.13

Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το 1 εκατ. δολάρια Είχε ζητήσει η ίδια την άρση της ασυλίας της


Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το 1 εκατ. δολάρια
Οριστικά απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες στην οποία φερόταν να έχει εμπλακεί.
Η υπόθεση αφορούσε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν καταγράφηκε στη δήλωση “πόθεν έσχες” της βουλευτού το 2011. Το επίμαχο ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.

Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Με το βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα και ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής να άρει την ασυλία της, ώστε η υπόθεση να κριθεί επί της ουσίας και να μη μείνει καμία σκιά για το θέμα.
news.gr