16.1.13

 Εξασφαλίστηκε το κονδύλι 10 εκατ. ευρώ προς τον ΟΑΣΘ


oasth
Λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις μετακινήσεις των πολιτών στην Θεσσαλονίκη, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που ζητούσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του οργανισμού, που πραγματοποιούσαν σήμερα επίσχεση εργασίας, καθώς και καύσιμα και τρέχουσες ανάγκες εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ζήτημα αυτό έθεσε σήμερα το πρωί σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ενώ είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία χθες και σήμερα του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου με τον κ. Σταϊκούρα για να δοθεί λύση και να βγουν και πάλι τα αστικά λεωφορεία στην κυκλοφορία.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για να προχωρήσουν σε λύση της επίσχεσης εργασίας και να υπάρξει άμεση επαναλειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, περιμένουν να ανακοινωθεί από την διοίκηση του οργανισμού ότι έχουν ολοκληρωθεί και από το υπουργείο Μεταφορών οι απαραίτητες διαδικασίες για να εκταμιευτεί το ποσό.
http://ysterografa.gr