18.1.13

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ Ρωσική πυραυλική άσκηση νότια της Κύπρου - 1 καταδρομικό και 2 Α/Τ σε σενάρια μάχης


Μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου με βολές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος θα διεξάγει το ρωσικό Ναυτικό, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από την Μόσχα στο defencenet.gr.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές στην άσκηση, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής που έχει διεξάγει το ρωσικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο θα συμμετάσχουν το καταδρομικό Moskva και τα αντιτορπιλικά Smetliviy και Severomorsk.

H άσκηση θα γίνει μεταξύ 20 και 30 Ιανουαρίου 2013 (έχει ήδη εκδοθεί ΝΟΤΑΜ από την Κύπρο) και σίγουρα εντυπωσιάζει το χρονικό εύρος της άσκησης, αφού δεκαήμερη άσκηση τριών θαλάσσιων μονάδων σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις βάσεις τους, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι θα εκτελεστούν βολές αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1, αν βέβαια δεν αλλάξει το σενάριο (κάτι που οι Ρώσοι συνηθίζουν να κάνουν). Μια τέτοια άσκηση θα έμοιαζε ... επικίνδυνα με σενάριο διάσπασης no-fly-zone αν και είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη στην Συρία παρά την θέληση της Ρωσίας.
Από εκεί και πέρα δύο αρματαγωγά το NOVOCHERKASSK και το SARATOV ολοκλήρωσαν τον ανεφοδιασμό τους στην Μαύρη Θάλασσα και έχουν δώσει ημέρα εισόδου στο Αιγαίο για σήμερα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκλίνουν και πάλι στην περιοχή της Α.Μεσογείου και μάλλον αυτή την φορά θα είναι η τελική: Οι εξελίξεις,- δραματικές - είναι μπροστά μας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr